Biograd na Moru Božićna fešta od trčanja u Biogradu spojila velike...

[ATLETIKA] Božićna fešta od trčanja u Biogradu spojila velike i male

-

- Advertisment -spot_img

U Biogradu na Moru u subotu je u organizaciji Atletskog kluba Biograd održano drugo izdanje Božićne utrke. Osim glavne utrke na tisuću metara te utrke štafeta 4×1000 metara, organizirane su i dječje utrke dužinom prilagođena uzrastu djece.
Sam događaj bio je više od sportskog natjecanja. Djeca su se u Adventskom parku zabavljala uz tjelovježbu, igru, ples i pjesmu, a zajedno s roditeljima s nestrpljenjem i velikim uzbuđenjem sudjelovala su u tomboli s prigodnim blagdanskim nagradama.
Svi sudionici dobili su personalizirane sportske boce na kojima je bilo otisnuto njihovo ime, slatke pakete, a osladili su se i palačinkama.
U utrci na dvjesto metara za djevojčice prvih i drugih razreda osnove škole pobjedu je odnijela Leona Zorica iz AK Biograd ispred Luce Pešić iz Osnovne škole Biograd na Moru i Mije Maršić iz AK Biograd. Kod dječaka slavio je Jakov Perović iz zadarskog Olympionika ispred individualca Jakova Lukića.
U konkurenciji djevojčica polaznica trećih i četvrtih razreda koje su pretrčale stazu dugu tristo metara najbrža je bila Ariela Donata Čizmić iz ŠD Duare. Drugo mjesto je osvojila Aneta Gašpar iz AK Biograd ispred klupske kolegice Marije Magdalene Miloš. U utrci dječaka Emil Jones iz AK Šibenik je uzeo zlato, a Biograđani Bepo Labar i Roko Bobić srebro i broncu.Petaši i šestaši su trčali utrku na stazi dugoj četiristo metara. Kod djevojčica medalje su osvojile Patricia Pešić (AK Biograd), Lara Persola (individualka) i Tia Uroda (AK Biograd), a kod dječaka Ivan Pešić i Filip Mijatović, obojica iz AK Biograd.
Učenici sedmih i osmih razreda su savladali stazu dugu petsto metara. Najbolje trkačice su bile Valentina Zelanto (AŠK Rogovo), Mia Mikulić (AŠK Rogovo) i Marija Pešić (AK Biograd) dok su kod trkača odličja uzeli Ivan Lacman (individualac) te Nikola Orlović i Roko Barani iz AK Biograd.U utrci na tisuću metara  u ženskoj konkurenciji pobijedila je Marija Kurta iz AK Alojzije Stepinac Zadar ispred Natalije Gulin (MK Festina Lente) i Dine Bojmić iz AK Biograd.
Kod muškaraca prva dva mjesta su osvojili atletičari AK Alojzije Stepinac Marko Blaić i Juraj Bilaver, a treće individualac Ivan Lacman.
Štafetu (4×1000 metara) istrčale su tri ekipe, dvije ženske i jedna mješovita te su sve za svoj trud nagrađene odličjima.

Fotografije: Antonia Pelicarić (AK Biograd)


Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake