Sv. Filip i JakovDruštvo I ove godine nastavlja s brojnim projektima i...

[OSNOVNA ŠKOLA SV. FILIP I JAKOV] I ove godine nastavlja s brojnim projektima i aktivnostima: produženi boravak, kuhinja i jedna smjena i za nove generacije

-

- Advertisment -spot_img

Novčanim sredstvima Osnovne škole Sv. Filip i Jakov, Zadarske županije te financiranjem i programima Općine Sv. Filip i Jakov, učenicima Osnovne škole Sv. Filip i Jakov i ove godine je na raspolaganju školska kuhinja, blagovaonica te topli obrok a godinu su započeli i s brojnim izvannastavnim aktivnostima. Učenici prvih i drugih razreda također imaju produženi boravak dok prvašiće na školskim klupama svake godine dočekaju paketi školskog pribora.

Škola broji ukupno 347 učenika, a od toga u matičnoj školi 262

Svi učenici i matične i područnih škola nastavu pohađaju u jutarnjoj smjeni a učenicima matične škole su na raspolaganju usluge školske kuhinje u kojoj su zaposlene dvije kuharice.
– Rad jedne kuharice sufinancira Općina Sv. Filip i Jakov, koja također izdvaja i sredstva za rad učiteljice u produženom boravku. Usluge produženog boravka škola omogućava već petu godinu zaredom za učenike prvih i drugih razreda čija su oba roditelja zaposlena. – kaže Gordana Kurtov, ravnateljica OŠ Sv. Filip i Jakov.

Škola je i u projektu subvencionirane prehrane „Osigurajmo obrok i dalje„ već četvrtu godinu.
– Iz tog projekta se sufinancira školski obrok za sve učenike čiji roditelji ostvaruju pravo na dječji doplatak sa 5,27 kn po obroku. Projekt se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). – kaže Kurtov.
Kako bi se učenicima omogućio što kvalitetniji boravak u školi po uvođenju cjelodnevnog boravka u školi, sredstvima Zadarske županije izrađena je projektna dokumentacija za dogradnju dvije učionice i veće školske knjižnice. Projekt čeka objavu Javnog poziva od strane Ministartsva znanosti i obrazovanja za dodjelu sredstava iz paketa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.
Općina Sv. Filip i Jakov osigurala je svim prvašićima u općini školski pribor a školska nastava po nacionalnom kurikulumu provodi se u jednoj smjeni.

– Osigurana su novčana sredstva za rad učiteljice u produženom boravku te kupnju namještaja kojim se opremio prostor u kojem se boravak odvija, a za prvi dan škole prvašiće svake godine dočekuju poklon paketi likovnog i pisaćeg pribora. – rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.
Paketi koji su se dijelili sadrže pernicu, tempere, vodene boje, flomastere, bojice, kistove za vodene i tempere, plastelin, naljepnice za ime i crtaći blok.

Školsko sportsko igralište

Osnovna škola Sv. Filip i Jakov naručila je i izradu idejnog i glavnog projekta izgradnje školskog sportskog igrališta, a trošak izrade projektne dokumentacije u iznosu 114.700,00 kuna snosit će Općina Sveti Filip i Jakov.
Igralište bi se trebalo prostirati na 5100 metara kvadratnih školskog zemljišta sjeverno u odnosu na školsku zgradu. Riječ je o polivalentnom igralištu koje će sadržavati malonogometno, košarkaško i rukometno igralište s igralištem za odbojku. Zatim, stazu za trčanje, zaletište za skok u dalj s jamom te vježbalište sa spravama.

Brojne aktivnosti

Učenici iz 78 najboljih učeničkih zadruga iz cijele Hrvatske okupili su se u Vinkovcima na 34. smotri učeničkih zadruga, 28. i 29. rujna ove godine. Na smotri je sudjelovala i zadruga “Đardin“ iz OŠ Sv. Filip i Jakov a predstavile su je učenice Ivona Brzić i Cvita Mitrović, u pratnji učiteljica Ljiljane Kadije-Pulić i Sunčice Ivin-Mikulić.
Smotra je bila revijalnog tipa, uz zajedničko druženje međusobno su se razmjenjivale ideje i savjeti. Učenici su prezentirali svoje radove, a svi posjetitelji mogli su uživati u brojnim kreativnim radionicama. Osim lijepog druženja, obišli su i Gradski muzej i sa sobom su ponijeli lijepe uspomene.
Četvrtaši u pratnji svojih učiteljica odradili su i 1. listopada terensku nastavu i posjetili su Park prirode Telašćica i Interpretacijsko-edukacijski centar Grpašćak.
Učenici su se upoznali s osnovnim informacijama i zanimljivostima parka, biljnim i životinjskim vrstama, glavnim fenomenima šarka i sl. Nakon posjeta centru, učenici su posjetili vidikovac na strmcima i uvalu Mir te slano jezero Mir.
Važno je spomenuti i središnje obilježavanje Tjedna filantropije 2022. godine koje se održalo 1. listopada 2022. godine u Zadru na prostoru Dviju palača (Providurova i Kneževa palača) u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj. Učenice škole Jana Katalinić, Paula Vodopija, Cvita Eškinja i Lena Kadija u pratnji učiteljice Dražene Strpić i vjeroučiteljice Gabriele Vodopija prisustvovale su ovom velikom događanju.
U okviru središnjeg obilježavanja ostvareni su brojni interaktivni sadržiji usmjereni djeci i mladima kako bi ih se senzibiliziralo i usmjerilo u osvještavanje važnosti filantropskog angažmana te važnosti njihovih osobnih doprinosa globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a.Latest news

[VRIJEDNA DONACIJA] Biogradska bolnica dobila novčanu pomoć gospodarstvenika za nabavu dva uređaja vrijedna više od 100 tisuća eura

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru osigurala je opremu vrijednu više od 100 tisuća eura koja je rezultat...

[“GASTRO KREIRAJ SAM”] Veliki uspjeh biogradskih srednjoškolaca u konkurenciji 25 strukovnih škola

Učenici 2. razreda smjera kuhar Patrik Čudina i Noa Rudić osvojili su 3. mjesto na natjecanju "Gastro kreiraj sam"...

[JAVNI POZIV] Prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti na području Parka prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavljuje pozive za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti...

[„ČUDINOV DAN“] Nastavljen hvalevrijedan običaj kada Čudinovi počaste cijelo selo

Na dan prije korizme, U Pakoštanama na trgu ispred mjesne crkve, održan je desetljećima dug tradicionalni događaj - „Čudinov...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[PREMJEŠTAJ PLOVILA U JAZU] Zbog sanacije tri sjeverna gata, korisnici se obvezuju premjestiti plovila

Županijska lučka uprava Zadar obavještava korisnike prva tri sjeverna gata u luci Jaz u Biogradu na Moru o početku...

[TKO IMA NAJKVALITETNIJE ULJE?] Održana šesta Manifestacija mladih maslinovih ulja u Vrani

Podjelom nagrada i priznanja sudionicima po šesti put održana je  “Manifestacija mladih maslinovih ulja” u baštinskom hotelu Maškovića han...

Must read

- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

Skoči do alatne trake