Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[IZ POLICIJE] Neovlaštena proizvodnja i promet drogama na širem biogradskom području, u Biogradu provala u mobilnu kućicu

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirani su neovlaštena proizvodnja i promet drogama, krivotvorenje isprava, teška krađa, tri krađe, tri narušavanja javnog reda i mira te 8 prometnih nesreća u kojima su  tri osobe lakše ozlijeđene.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Naime, jučer, 18. srpnja na širem biogradskom području u sklopu kriminalističkog istraživanja te izvršenom pretragom doma i prostorija koje koristi, od osumnjičenog je oduzeto oko 136,4 grama amfetamina – speeda, oko 102 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava  tzv. punila, 10 komada tableta MDMA (Ecstasy) te digitalna vaga za precizno mjerenje. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 25- godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava.

Osumnjičena za krivotvorenje isprava

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjom hrvatskom državljankom, koju se sumnjiči za krivotvorenje isprava. Sumnjiči ju se da je na osobno vozilo postavila krivotvorene registarske pločice s kojim je upravljala kada je jučer zaustavljena prilikom kontrole prometa u Zadru, na ulici Hrvatskog sabora. Nadalje, daljnjim provjerama je utvrđeno je kako osobno vozilo marke Honda nije registrirano. Protiv osumnjičene se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava te je sankcionirana zbog počinjenih prekršaja temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Teška krađa

Jučer poslijepodne u Biogradu nepoznati počinitelje je provalio u mobilnu kućicu koju koristi 40-godišnjakinja odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi oko tisuća kuna, a u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela teška krađa.

Krađa

Jučer, 18. srpnja u Šimunima je nepoznati počinitelj iz kamp kućice  u vlasništvu 40-godišnjeg državljanina Češke otuđio novac i fotoaparat. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja su državnom odvjetništvu podnijete kaznene prijave zbog krađa.

Protekli vikend, 15./16. srpnja u Sukošanu, nepoznati počinitelj je otuđio sandolinu u vlasništvu 50-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja su državnom odvjetništvu podnijete kaznene prijave zbog krađe.

U istom periodu u Zadru, u Kukljičkoj ulici, nepoznati počinitelj je iz kuće koju koristi otuđio novac na štetu 24-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja su državnom odvjetništvu podnijete kaznene prijave zbog krađe.


Skoči do alatne trake