Subota, 20 travnja, 2024

[PRIJAVITE SE] Ove nedjelje na Vranskom jezeru natjecanju u plivanju i akvatlonu

U nedjelju 12. lipnja 2022. na Vranskom jezeru (Prosika) – početak 9.00 sati

I ove godine Klub daljinskog plivanja Donat organizira Zadarsku Open Water ligu (ZOWL) s ciljem promicanja sporta, zdravog života i turizma u Zadru i Zadarskoj županiji. ZOWL se sastoji od osam kola koja se plivaju na odabranim lokacijama u Zadarskoj županiji, a pliva se 300 metara za najmlađe do 10 godina i 1500 metara gdje nastupaju natjecatelji daljinskog plivanja, triatlonci i rekreativci svih uzrasta. Plivanje se kombinira s trčanjem (akvatlon) u dužini od 2000 i 4000 metara.

Proteklih smo godina održali utrke u Zadru, na otoku Ošljaku, Sukošanu, Kalima, Posedarju, Tkonu, Biogradu, Pridrazi, Zatonu, Privlaci, Maslenici i Preku. Nastupilo je više od 800 plivača iz Zadra i cijele Hrvatske, a najmanje toliko još bilo pratnje, što roditelja, što prijatelja.

KDP Donat redovito organizira plivačke maratone koji su u sklopu Hrvatske plivačke lige CRO_CUP na Silbi, Rtini i u Zadru.

Želja nam je da nevidljivu liniju razdvajanja županija ovaj put premostimo i da u što većem broju nastupi sportaša iz obje županije, da napravimo pravo druženje na Vranskom jezeru.

Svi natjecatelji i pratnja imaju osiguran besplatan ulaz od 9:00-10:30 sati. Natjecatelji pri ulasku u cilj dobivaju finišersku medalju s obilježjima Parka prirode Vransko jezero što je jedinstveni slučaj u plivačkom svijetu.

Online prijave svih plivača i aquatlonaca na www.kdpdonat.hr

Satnica događaja: PROSIKA

10:00 sati         1.500 metara plivanja (ZOWL)

                         4.000 metara trčanja (Aquatlon)

10:45 sati         300 metara plivanja (BABY ZOWL)

11:00 sati         500 metara plivanja (No women, no rules)

                        2.000 metara trčanja (Aquatlon)

11:30 sati        100 metara plivanja (Aquatlon dječji)

                        1.000  metara trčanja

11:45 sati         Ručak i okrijepa

Nakon plivačkog maratona sudionici mogu sudjelovati na stručnom vođenju u prekrasnoj Lučici Prosika, na samoj obali jezera u hladu brijesta i konopljike. Na kanalu koji spaja jezero i more, voditelji šetnje ispričat će vam neke još neispričane priče o ribama putnicama, pticama, kamenim vršama i nekadašnjem najvećem masliniku istočne jadranske obale.

ŠTO ĆETE NAUČITI?

Zašto su nastale bunje • Upoznati vrste riba • Prepoznati biljne vrste mediteranske makije• Otkriti tradiciju suhozidne gradnje • Kako je građen kanal Prosika • Naučiti zanimljivosti o biološkoj važnost Vranskog jezera • Upoznati vrste ptica • Otkriti bogatu povijest kroz arheološke ostatke.

ŠTO OBUHVAĆA?

Istraživanje i promatranje prirode • Ulazak u tradicijsku bunju • Prostor za slobodnu igru uz obalu jezera• Interpretaciju tradicijske gradnje suhozida i kulturne baštine



Skoči do alatne trake