Biograd na Moru Svečano otvoreno obnovljeno ljetno kino uz nastup djece...

[BIOGRAD NA MORU] Svečano otvoreno obnovljeno ljetno kino uz nastup djece iz biogradskog vrtića

-

- Advertisment -spot_img

Nakon obnove vrijedne 6,1 milijuna kuna osiguranih iz gradskog proračuna, svečanim programom, u kojem su glavnu ulogu imala djeca Biograda, otvoreno je Ljetno kino Biograd na Moru. Na početku  jednosatnog programa, vrtićarce je zabavila šibenska spisateljica i autorica edukativnih slikovnica za djecu Martina Markov.

– Na spisateljstvo me potakla morska kornjača koju smo spasili moja obitelj i ja. Čuvali smo je u velikoj posudi koja je služila sinu Davidu za njegove igračke. Odveli smo je u bolnicu za kornjače i ta kornjača je morala neko vrijeme biti kod mene. Sin David je pomislio da je nindža kornjača Leonardo došla k nama u posjet. Leonardo je otišao na oporavak, pustili smo ga u more, a ja sam odlučila napisati svoju prvu priču – priču o Leonardu. – ispričala je Martina Markov čiji su junaci u njezinim slikovnicama upravo životinje: lostura, pirka, puž bačvaš, galeb Marko i morska kornjača Leonardo.

Potom je Markov pročitala jednu od deset priča iz svoje autorske slikovnice „Dnevnik galeba Marka“ koja govori o pticama koje obitavaju na najvećem prirodnom jezeru u Hrvatskoj – Vranskom jezeru.
Kratku poruku i poziv djeci da istraže bogati biljni i životinjski svijet Parka prirode Vransko jezero uputio je ravnatelj Javne ustanove Park prirode Vransko jezero Danijel Katičin.
Za ovu svečanu prigodu polaznici dječjeg vrtića posebno su se pripremili pa su uslijedili glazbeno-dramsko-plesni nastupi vrtićkih skupina: Mudre sove s temom prijateljstva, Zmajići s dramskom izvedbom dijela priče „Vrlo gladna gusjenica“, potom Dupinići s pjesmom na engleskom jeziku „Little White Bunnie“. Nadalje, Ribice i Tigrići otplesali su Proljetno kolo, zatim, udružene skupine Ribice, Tigrići i Mudre sove otpjevali su pjesmu „Budi sretan svaki dan“, skupina Zečiči izvela je pjesmu na engleskom jeziku „Hello Everybody – How Are You Today“, a na istom jeziku pjevala je i skupina Papigice. Skupina Leptirići izvela je kratku predstavu naslova „Princ se ženi“, a skupina predškolaca odrecitirala je pjesmu „Rima“.
Svečani program zaključen je zajedničkom izvedbom svih biogradskih vrtićaraca izvedbom pjesme „A Ram Sam Sam“.

Na mjestu u potpunosti srušenog starog ljetnog kina izgrađeno je potpuno novi multimedijalni prostor odnosno suvremeno ljetno kino koje se ističe udobnošću, interijerom, novom zgradom, obnovljenim velikim ekranom s nadstrešnicom, pozornicom površine dvjesto i pedeset četvornih metara, dvjema garderobama, trima ulaza, ugostiteljskim mjestom te kapacitetom od šesto sjedećih mjesta.
Gledalište sadrži i tri sjedišta za invalide te je kino u potpunosti prilagođeno za osobe s invaliditetom. Položaj sjedišta ocrtava vizulni identitet grada Biograda na Moru.

Pozornica je proširena na čak 250 četvornih metara kako bi se na njoj mogla nesmetano i udobno održavati razna kulturno-zabavna događanja. Ljetno kino Biograd na Moru ima tri ulaza, dva na sjeveru za gledatelje, dok će na jugoistoku iza pozornice ulaz služiti za potrebe izvođača i dovoz potrebne opreme. Trenutno je ovo najsuvremenije ljetno kino na hrvatskoj strani Jadrana.

U novoizgrađenom ljetnom kinu tijekom ljetnih mjeseci građani će uživati u najnovijim igranim filmovima te raznim koncertima, priredbama i predstavama.
Već ove subote, 14. svibnja 2022. u Ljetnom kinu Biograd na Moru održat će se 25. Smotra puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije s početkom u 15 sati.


FOTOGALERIJA (79)


Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake