Biograd na Moru Svečano otvoreno obnovljeno ljetno kino uz nastup djece...

[BIOGRAD NA MORU] Svečano otvoreno obnovljeno ljetno kino uz nastup djece iz biogradskog vrtića

-

- Advertisment -spot_img

Nakon obnove vrijedne 6,1 milijuna kuna osiguranih iz gradskog proračuna, svečanim programom, u kojem su glavnu ulogu imala djeca Biograda, otvoreno je Ljetno kino Biograd na Moru. Na početku  jednosatnog programa, vrtićarce je zabavila šibenska spisateljica i autorica edukativnih slikovnica za djecu Martina Markov.

– Na spisateljstvo me potakla morska kornjača koju smo spasili moja obitelj i ja. Čuvali smo je u velikoj posudi koja je služila sinu Davidu za njegove igračke. Odveli smo je u bolnicu za kornjače i ta kornjača je morala neko vrijeme biti kod mene. Sin David je pomislio da je nindža kornjača Leonardo došla k nama u posjet. Leonardo je otišao na oporavak, pustili smo ga u more, a ja sam odlučila napisati svoju prvu priču – priču o Leonardu. – ispričala je Martina Markov čiji su junaci u njezinim slikovnicama upravo životinje: lostura, pirka, puž bačvaš, galeb Marko i morska kornjača Leonardo.

Potom je Markov pročitala jednu od deset priča iz svoje autorske slikovnice „Dnevnik galeba Marka“ koja govori o pticama koje obitavaju na najvećem prirodnom jezeru u Hrvatskoj – Vranskom jezeru.
Kratku poruku i poziv djeci da istraže bogati biljni i životinjski svijet Parka prirode Vransko jezero uputio je ravnatelj Javne ustanove Park prirode Vransko jezero Danijel Katičin.
Za ovu svečanu prigodu polaznici dječjeg vrtića posebno su se pripremili pa su uslijedili glazbeno-dramsko-plesni nastupi vrtićkih skupina: Mudre sove s temom prijateljstva, Zmajići s dramskom izvedbom dijela priče „Vrlo gladna gusjenica“, potom Dupinići s pjesmom na engleskom jeziku „Little White Bunnie“. Nadalje, Ribice i Tigrići otplesali su Proljetno kolo, zatim, udružene skupine Ribice, Tigrići i Mudre sove otpjevali su pjesmu „Budi sretan svaki dan“, skupina Zečiči izvela je pjesmu na engleskom jeziku „Hello Everybody – How Are You Today“, a na istom jeziku pjevala je i skupina Papigice. Skupina Leptirići izvela je kratku predstavu naslova „Princ se ženi“, a skupina predškolaca odrecitirala je pjesmu „Rima“.
Svečani program zaključen je zajedničkom izvedbom svih biogradskih vrtićaraca izvedbom pjesme „A Ram Sam Sam“.

Na mjestu u potpunosti srušenog starog ljetnog kina izgrađeno je potpuno novi multimedijalni prostor odnosno suvremeno ljetno kino koje se ističe udobnošću, interijerom, novom zgradom, obnovljenim velikim ekranom s nadstrešnicom, pozornicom površine dvjesto i pedeset četvornih metara, dvjema garderobama, trima ulaza, ugostiteljskim mjestom te kapacitetom od šesto sjedećih mjesta.
Gledalište sadrži i tri sjedišta za invalide te je kino u potpunosti prilagođeno za osobe s invaliditetom. Položaj sjedišta ocrtava vizulni identitet grada Biograda na Moru.

Pozornica je proširena na čak 250 četvornih metara kako bi se na njoj mogla nesmetano i udobno održavati razna kulturno-zabavna događanja. Ljetno kino Biograd na Moru ima tri ulaza, dva na sjeveru za gledatelje, dok će na jugoistoku iza pozornice ulaz služiti za potrebe izvođača i dovoz potrebne opreme. Trenutno je ovo najsuvremenije ljetno kino na hrvatskoj strani Jadrana.

U novoizgrađenom ljetnom kinu tijekom ljetnih mjeseci građani će uživati u najnovijim igranim filmovima te raznim koncertima, priredbama i predstavama.
Već ove subote, 14. svibnja 2022. u Ljetnom kinu Biograd na Moru održat će se 25. Smotra puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije s početkom u 15 sati.


FOTOGALERIJA (79)


Latest news

[VRIJEDNA DONACIJA] Biogradska bolnica dobila novčanu pomoć gospodarstvenika za nabavu dva uređaja vrijedna više od 100 tisuća eura

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru osigurala je opremu vrijednu više od 100 tisuća eura koja je rezultat...

[“GASTRO KREIRAJ SAM”] Veliki uspjeh biogradskih srednjoškolaca u konkurenciji 25 strukovnih škola

Učenici 2. razreda smjera kuhar Patrik Čudina i Noa Rudić osvojili su 3. mjesto na natjecanju "Gastro kreiraj sam"...

[JAVNI POZIV] Prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti na području Parka prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavljuje pozive za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti...

[„ČUDINOV DAN“] Nastavljen hvalevrijedan običaj kada Čudinovi počaste cijelo selo

Na dan prije korizme, U Pakoštanama na trgu ispred mjesne crkve, održan je desetljećima dug tradicionalni događaj - „Čudinov...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[PREMJEŠTAJ PLOVILA U JAZU] Zbog sanacije tri sjeverna gata, korisnici se obvezuju premjestiti plovila

Županijska lučka uprava Zadar obavještava korisnike prva tri sjeverna gata u luci Jaz u Biogradu na Moru o početku...

[TKO IMA NAJKVALITETNIJE ULJE?] Održana šesta Manifestacija mladih maslinovih ulja u Vrani

Podjelom nagrada i priznanja sudionicima po šesti put održana je  “Manifestacija mladih maslinovih ulja” u baštinskom hotelu Maškovića han...

Must read

- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

Skoči do alatne trake