Petak, 29 ožujka, 2024

[VOŽNJA BICIKLOM I REKREATIVNA ŠETNJA] Gosti iz Slovenije uživali u blagodatima Biograda

Lijepo vrijeme s malo naoblake, tek toliko da ne bude prevruće, pogodovalo je brojnim šetačima i biciklistima za vrijeme rekreativne šetnje odnosno vožnje od Centralnog parka do Fun parka Biograd. Nakon večernjeg provoda prethodnog dana „Slovenskog vikenda“ na koncertu u ribarskoj luci Zlatka Pejakovića i Davora Borna, svježe pripremljeni doručak u obliku „fritalje“ Ilirijinih majstora kuhinje Martina Krpete i Snježane Miljanić razbudio je goste iz Slovenije i dao im potrebnu energiju za ugodnu šetnju odnosno vožnju do biogradskog zabavnog parka.
– Za naše goste iz Slovenije pripremili smo kajganu s „pancetom“ i „kapulom“ pripremljenu od šesto komada „Vraninih“ jaja, deset kilograma „kapule“ i osam kilograma „pancete“. – rekao je dok je pripremao ovo ukusno domaće jelo Martin Krpeta, kuhar iz biogradske „Ilirije“.
Ruta sa startom u Centralnom parku protezala se obalom uz plažu Dražica, zatim uvalom Soline i kroz kamp „Soline“, potom, kamenjarskim putem te pri kraju asfaltnim do Fun parka Biograd. Tamo su se sudionici šetnje uz osvježavajuće piće i u hladovini odmorili da bi nakon duže stanke nastavili put prema Crvena luka Resortu gdje ih je čekao povratak Ilirijinim brodom „Nada“. Na velikom gatu na biogradskoj rivi uslijedila je okrjepa s roštilja i zaslužen odmor uz zvukove klape Bunari.
Kako je bilo, pogledajte u našoj fotogaleriji.


FOTOGALERIJA (68)


Skoči do alatne trake