Subota, 20 travnja, 2024

[BIOGRAD RUN] Na deset kilometara najbrži Josip Bugarija i Radmila Maksimović, na pet Ante Živković i Vanja Petrović

U sklopu turističke manifestacije „Slovenski vikend“ u Biogradu na Moru održana je atletska utrka „Biograd RUN“. Sa startom i ciljem kod glavnog gata, na stazi od deset kilometara, koja se protezala duž obale do plaže Soline, u muškoj kategoriji najbrži je bio Josip Bugarija iz Triatlon kluba Zadar (0h:37m:13s), drugoplasirani je bio Željko Birkić iz Atletskog športskog kluba Rogovo Sv. Filip i Jakov (0h:38m:05s), a treći Aleš Zelenik iz Slovenije (0h:39m:24s).

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Radmila Maksimović (0h:43m:03s) iz Atletskog kluba Šibenik, druga kroz cilj prošla je Natalija Gulin (0h:49m:15s) iz Maraton kluba Festina Lente Zadar. Treće mjesto zauzela je Nina Magaš (0h:52m:54s) iz Škole trčanja Zadar.
U utrci na pet kilometara najbrži je bio Ante Živković (0h:17m:07s) iz Atletskog kluba Dubrovnik, drugoplasirani je bio Karmelo Mrvica (0h:18m:09s) iz Atletskog kluba Varaždin, a treći Ante Bakija (0h:18m:24s) iz Atletskog kluba Pakoštane. Od trkačica, prvo mjesto osvojila je Vanja Petrović (0h:23m:10s) iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar, druga je bila Sandra Sturnela Malahov (0h:26m:45s) iz isto kluba, a treća Korina Babara (0h:27m:16s) iz Triatlon kluba Zadar.

Najuspješnijim trkačima i trkačicama prigodne darove i odličja uručio je Marijan Stopfer, voditelj turističke manifestacije „Slovenski vikend“.
Dvjema glavnim utrkama prethodila je dječja utrka u dužini od jedan kilometar na kojoj su brojni bili mali atletičari iz Atletskog kluba “Biograd”.
Utrku “Biograd RUN” organizirao je Triatlon klub Zadar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Biograda na Moru. U obje kategorije sudjelovalo je 108 natjecatelja, većinom iz Slovenije (54) i Hrvatske (49), a po jedan natjecatelj odnosno natjecateljica iz Australije, Bosne i Hercegovine, Kube, Južne Koreje i Norveške.


FOTOGALERIJA (55)


Skoči do alatne trake