Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

[SOCIJALNA UKLJUČENOST] EU projektom „Poželi i stiže ti zaželi“ zaposleno sedam žena

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru održana je završna konferencija projekta „Poželi i stiže ti zaželi“.
– Projektom „Poželi i stiže ti zaželi“ unaprijedio se radni potencijal sedam teže zapošljivih žena koje su svladale edukaciju i zaposlile se na razdoblje od dvanaest mjeseci čime su postale konkurentnije na tržištu rada. Isto tako, projektom se pridonijelo socijalnom uključivanju četrdeset i šest starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja djelovanja GDCK Biograd na Moru odnosno grada Biograd na Moru te općina Pakoštane, Pašman i Tkon i to na način da su im zaposlene žene pružile potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima. – istaknula je Franka Troskot, voditeljica projekta i ravnateljica Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.

Sredstva za projekt „Poželi i stiže ti zaželi“ odobrena su iz poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ u iznosu od 557.080,00 kuna. Projekt je u 100-postotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta bilo je od 26. listopada 2020. do 26. travnja 2022. godine.
Cilj projekta je bio osnaženje i unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici kroz pružanje socijalnih usluga krajnjim korisnicima radi povećanja njihove socijalne uključenosti.

Franka Troskot

Uz korisnika, Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, partneri u projektu su bili Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, a tehničku pomoć u pripremi projektnog prijedloga, kao i pomoć u provedbi projekta,  pružila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.
– Završna konferencija uvijek je trenutak da se podvuče crta što je postignuto kroz projekt čija je provedba došla do svog službenog kraja. Rezultatima projekta „Poželi i stiže ti zaželi“, vjerujem, možemo biti zadovoljni. – istaknula ravnateljica Agencije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković, te dodala:
– Trenutno je u tijeku proces programiranja novih operativnih programa u kojem bi svoje mjesto trebali pronaći i novi pozivi kao što je bio i poziv Zaželi jer su oni, i sami ste svjedoci, pokazali kako su potrebni zajednici.

Marina Vuković Dujmović

Projekt je pridonijeo ublažavanju posljedice dugotrajne nezaposlenosti i riziku od siromaštva, a krajnjim korisnicima povećavao razinu kvalitete života. Usluge koje su pružene: organizacija prehrane, pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pomoć u održavanju osobne higijene i briga o zdravlju, odlazak u trgovinu, usluge posredovanja između korisnika i društvenih institucija – dostava lijekova, plaćanje računa dostava pomagala, društvene aktivnosti, socijalna integracija – razgovor i druženje.


Skoči do alatne trake