Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[MALI NOGOMET] MNK „Pakoštane“ započinju kvalifikacije za 2. Hrvatsku malonogometnu ligu, izabrano dosadašnje vodstvo

Članovi Skupštine Malonogometnog kluba „Pakoštane“, na svojoj redovnoj sjednici, jednoglasno su ponovno izabrali dosadašnje vodstvo koje će voditi ovaj uspješni malonogometni klub iz Pakoštana u predstojećem četverogodišnjem razdoblju.

Tako će vodstvo ove sportske udruge, kao i protekle četiri godine, činiti predsjednik Luka Šarin, dopredsjednik Frane Bačkov, tajnik Martin Bačkov te likvidator, a ujedno i trener, Ante Lacman.
MNK „Pakoštane“ postigao je velik uspjeh plasiravši se u kvalifikacije za 2. Hrvatsku malonogometnu ligu. Kvalifikacije započinju prvog vikenda u svibnju ove godine, a prvi ogled na rasporedu je protiv MNK „Strožanac“, a zatim protiv MNK „Porto Tolero“ iz Ploča.

Turnir

Osvrnuvši se na rad kluba u prošle četiri godine, istaknuto je sljedeće: malonogometni turnir „Pakoštane kup“ jedan je od jačih i većih turnira u Zadarskoj županiji ali i šire. Turnir se održava početkom lipnja i traje tri tjedna, sudjeluje, računajući i veterane, pedeset klubova što predstavlja izazov u organizacijskom i logističkom smislu.
Da bi turnir „Pakoštane kup“ ove godine dostigao razinu više, organizator MNK „Pakoštane“ donio je odluku o igranju u sustavu „4+1“ po pravilima futsala za razliku od dosadašnjeg „5+1“ sustava.
Ovaj futsal sustav podiže užitak igranja malog nogometa jer će publika, a i malonogometaši, zasigurno moći više uživati u majstorijama profesionalaca koji igraju u prvim ligama te nastupaju za reprezentaciju, čulo se na sjednici Skupštine kluba.

Novost je da će nakon finala turnira zabavni program ostati na igralištu, dakle ne u središtu mjesta Pakoštane kao prošlih godina, što predstavlja prigodu za druženje sudionika i gledatelja te prati prijateljski koncept ovog sportskog događaja.

Juniori

Kada je riječ o budućnosti, važnu ulogu imaju juniori koji su s treninzima započeli u studenom prošle godine. Prvu službenu utakmicu odigrali su u prosincu prošle godine i to u prvoj Hrvatskoj malonogometnoj ligi – Jug.

Juniori su se natjecali jedanaest klubova od kojih je devet iz prve lige s puno većim proračunom od MNK „Pakoštane“. Postigli su zapažen rezultat osvojivši četvrto mjesto i plasiravši se u play-off što ih u ukupnom poretku svrstava na sedmo mjesto od ukupno dvadeset i pet klubova.
Dakako, natjecanje su pratili problemi, a to je prostor za održavanje treninga i službenih utakmica. Dvorana u Pakoštanama koja zadovoljava uvjete prijeko je potrebna da bi se zadovoljila cijela lista uvjeta i klub bio u mogućnosti igrati ligu u sklopu Hrvatskog nogometnog saveza.

Stoga, MNK „Pakoštane“ koristi školsku sportsku dvoranu u Sv. Filip i Jakovu za treninge, a za održavanje službenih utakmica školsku sportsku dvoranu u Biogradu na Moru.
MNK „Pakoštane“ naglasili su ambiciju i želju za kvalitetnim radom, posebno s juniorima, a jedna od važnih činjenica koja će pridonijeti tome je trener s UEFA futsal B licencom Slađan Matulina, rečeno je na sjednici. Juniorska ekipa broji petnaest igrača, ostaju u Prvoj HMNL – Jug te su dobili poziv na internacionalni futsal turnir u Zagreb.

Seniori

Seniori MNK „Pakoštane“ igrali su od 2017. do 2020. godine u Benkovačkoj malonogometnoj ligi s prekidima zbog COVID-19 pandemije. Sezone 2020./2021. sudjelovali su u Murterskoj malonogometnoj ligi koju je, nažalost, nakon nekoliko kola prekinula korona.

MNK „Pakoštane“ prijavili su se na natjecanje pod kapom HNS-a – Šibensko-kninska županijska liga.
– Zahvalili bismo se predsjedniku Nogometnog saveza Zadarske županije Darku Baniću koji nam je pomogao na putu ulaska u Šibensko-kninsku županijsku ligu koja pruža mogućnost kvalifikacija u Hrvatsku malonogometnu ligu. Prva sezona je završila uspješno. Većinu natjecanja smo bili prvi, na kraju drugi. Zbog termina, korone i sličnih stvari, sastav nikad nije zaigrao u najjačem sastavu, a u nekim trenucima smo koristili i juniore, koji su se i tu pokazali izvrsni, da bismo mogli igrati utakmice. Enormno velik uspjeh za nas i vas koji ste nam bitna podrška. – rekao je predsjednik kluba Luka Šarin.
Najbolji strijelac bio je s 18 golova Mate Šarin, prvi zgoditak postigao je kapetan Riko Maksan, a stoti po redu vratar Jure Šarin.


Skoči do alatne trake