Subota, 20 travnja, 2024

[20. FESTIVAL CVIJEĆA U SV. FILIP I JAKOVU] Cvijeće u svim bojama, oblicima i mirisima, radionice i predstave za djecu, koncerti Ivice Sikirića Iće i klape Iskon

Nakon trogodišnje pandemijske pauze, u Svetom Filip i Jakovu, od 29. travnja do 1. svibnja 2022., održat će se dvadeseti Festival cvijeća Zadarske županije.
Manifestaciju organizira Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov tijekom koje će posjetitelji imati prigodu uživati u izložbeno-prodajnom predstavljanju cvijeća u svim njegovim bojama, oblicima i mirisima.

Centar ovog slikovitog primorskog mjesta i predivan ambijent hotela Villa Donat postaje okupljalište obožavatelja prirode, proljeća i zabavnog programa. Više od stotinu sudionika izlagača ponudit će svoje proizvode, od sadnica cvijeća, suvenira, vješto složenih cvjetnih instalacija do kulturno-zabavnog programa.
Osim bogate ponude cvijeća te svega što bi ljubiteljima mirisnog šarenila moglo pomoći u osmišljavanju i kreiranju vlastitih cvjetnih vrtova, Sv. Filip i Jakov će biti i odredište zabavnih druženja.

Koncerti

Večeri Festivala cvijeća Zadarske županije u Sv. Filip i Jakovu rezervirane su za koncerte: u petak, 29. travnja, očekuje vas Ivica Sikirić Ićo, a u subotu 30. travnja, klapa Iskon.
Djeca tradicionalno svake godine daju posebnu notu festivalu cvijeća, a poseban naglasak je na razvijanju ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi. U suradnji s Eko Zadar, bit će priređena edukacija i interaktivna predstava o korisnosti otpada naziva „Avanture gospodina Otpadića“. Najmlađi posjetitelji festivala cvijeća uživat će u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama i plesnim nastupima.

Ništa ne miriše na proljeće kao cvjetne instalacije…

Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja pokazat će nam cvjetna aranžerka Ana Milin.

Festival cvijeća Zadarske županije održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Zadarske županije, Ministarstva turizma i sporta te udruge Napredak Sv. Filip i Jakov te uz suorganizaciju Općine Sv.Filip i Jakov.

Vidimo se na 20. Festivalu cvijeća Zadarske županije!

Dodatne informacije i program događanja su dostupne na www.sv-filipjakov.hr, www.florafest.net te [email protected] .


PROGRAM 20. FESTIVALA CVIJEĆA ZADARSKE ŽUPANIJE

  1. travnja – 01. svibnja 2022. godine

PETAK 29. travnja 2022.
11:00 Svečanost tvorenja 20. Festivala cvijeća Zadarske županije uz nastup Dječjeg vrtića Cvit, KUD-a Sv. Roko i A.K.A.
Crescendo
18:00 Radionica izrade tonika i krema od ljekovitog bilja
18:00 Nastup plesnih skupina
20:00 Koncert: Ivica Sikirić Ićo

SUBOTA 30. travnja 2022.
10:30 „Avanture gospodina Otpadića“
Edukacija i interaktivna predstava o odvajanju otpada
16.00 – 19:00 Kreativne radionice za djecu
18:00 Nastup plesnih skupina
20:00 Koncert klapa Iskon

NEDJELJA, 1. svibnja 2022.
16.00 – 19:00 Kreativne radionice za djecu
16:00 Interaktivna radionica prirodne njege lica i tijela
20:30 Zatvaranje festivala: vatromet


Skoči do alatne trake