Biograd na Moru Održana trodnevna Gastro-PRO radionica, uskoro gastroseminari sa chefovima...

[GASTRONOMIJA U BIOGRADU] Održana trodnevna Gastro-PRO radionica, uskoro gastroseminari sa chefovima Tomislavom Špičekom, Ivanom Pažaninom i drugima

-

Posluživanjem i kušanjem mnogobrojnih jela temeljenih na mesu turopoljske svinje, završena je trodnevna Gastro-PRO radionica koja se održala u novom Kulturnom centru Biograd na Moru, u gastrolaboratoriju Dislociranog studija u Biogradu na Moru Veleučilišta Baltazar.
Radionicu su posebno za Turističku zajednicu Zagrebačke županije i kuhare poznatih restorana s područja Zagrebačke županije, kreirali i oblikovali renomirani chefovi Tomislav Špiček i Raul Lajtman.

Tomislav Špiček
Raul Lajtman

Ovo je prva u nizu gastro radionica koje će se održati u Biogradu na Moru, u prostoru Dislociranog studija u Biogradu na Moru Veleučilišta Baltazar. Veleučilište Baltazar Zaprešić u očekivanju je izdavanja akreditacije od strane Agencije za znanost i visoko obrazovanje za početak rada Visoke škole za gastronomiju i turizam u Biogradu na Moru.

Gastro seminare, Gastro-PRO i Gastro-FUN, vodit će profesionalni kuhari i u Hrvatskoj ugledni chefovi: Tomislav Špiček, Ivan Pažanin, Petra Jelinić, Raul Lajtman i drugi.

Gastro-PRO seminar

Gastro-PRO je intenzivni seminar napredne gastronomije koji će polaznicima tijekom učenja od vrhunskih stručnjaka osigurati nova znanja i omogućiti im daljnje stručno usavršavanje. Stečena praktična znanja polaznicima će omogućiti prilagodbu autohtone gastronomske ponude zahtjevima turističke potražnje. Polaznici Gastro-PRO seminara steći će praktična znanja o načinima prilagodbe gastronomske ponude novim zahtjevima suvremene potražnje tako što će, koristeći autohtone i ekološke namirnice, pripremati obroke hrane, servirati ih po sljedovima te birati pripadajuća pića.
Takvim unaprjeđivanjem svoje gastronomske ponude poslovni subjekti u hotelijerstvu, ugostiteljstvu i turizmu mogu značajno unaprjeđivati svoje poslovanje i time poboljšavati svoju konkurentnu prednost.
Nakon završenog Gastro-PRO seminara polaznici će moći:
– kategorizirati namirnice prema tematskim jedinicama
– upravljati namirnicama na racionalan i optimalan način
– primijeniti tehnike čuvanja i obrade izabranih namirnica
– povezati i prezentirati odgovarajuća jela i pića prema zahtjevima jelovnika
– i kreirati sljedove jela u skladu s menijem.
Nastavne teme Gastro-PRO seminara odabiru se prema potrebama i zahtjevima nastavne grupe, na primjer: tjedan šparoga, školjke i drugi plodovi mora, slavonska crna svinja, svijet tartufa, delicije od divljači i ostala egzotična jela.
Gastro-PRO seminar namijenjen je šefovima kuhinja, kuharima pojedinih kuhinjskih linija, kuharima, pomoćnim kuharima, vlasnicima i rukovodiocima hotela, voditeljima restorana i drugih ugostiteljskih objekata koji pripremaju i poslužuju hranu te svima onima koji žele više naučiti o vrhunskom kulinarstvu.

Gastro-FUN seminar

Gastro-FUN seminar svojim će polaznicima omogućiti stjecanje kulinarskih vještina i ovladavanje tehnikama kuhanja kojima će svako jelo postati jedinstveno i klasične okuse oplemeniti dozom otmjenosti.
Završetkom ovoga seminara polaznici će svoje hobije i kulinarska umijeća razviti do zavidne razine kojima će zadiviti i najzahtjevnije gurmane.
Polaznici će imati priliku kuhati s renomiranim stručnjacima koji će na zabavan i kreativan način prenositi svoja znanja i vještine zaljubljenicima u gastronomiju.
Polaznici Gastro-FUN seminara stjecat će praktična znanja o tehnikama kuhanja i upotrebi namirnica tako što će, koristeći autohtone i ekološke namirnice, pripremati obroke hrane, servirati ih po sljedovima te birati pripadajuća pića.
Nakon završenog Gastro-FUN seminara polaznici će moći:
– odabrati namirnice prema vrsti jela, odnosno obrok
– primjenjivati odgovarajuće tehnike pripreme namirnica
– servirati i posluživati objede prilagođene različitim prigodama
– skladištiti preostale namirnice i pripremati ih za ponovnu uporabu.
Nastavne teme Gastro-FUN seminara odabiru se prema potrebama i zahtjevima nastavne grupe, na primjeri: azijska kuhinja, čokoladne fantazije, francuske delicije, slatki užici, svijet sireva, dalmatinske čarolije, talijansko kulinarstvo, začinske trave i drugi dodaci itd.
Namijenjen je svima onima koji žele unaprijediti svoja kulinarska umijeća te onima koji žele više učiti i naučiti o vrhunskoj gastronomiji.


FOTOGALERIJA (58)

Fotografije: Veleučilište Baltazar Zaprešić


Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake