Petak, 26 travnja, 2024

[DAN NARCISA] Prikupljeni prilozi namijenjeni za opremanje onkološkog odjela zadarske bolnice

Međunarodnom tradicionalnom obilježavanju Danu narcisa, danu posvećenom borbi protiv raka dojke, protekle subote, na trgu kod spomenika prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu u Biogradu na Moru, pridružili su se mnoge građanke i građani.

Pod okriljem udruge Europa Donna iz Zadra i u suorganizaciji s Ligom protiv raka i Zavodom za javno zdravstvo Zadar prikupljena su značajni dragovoljni novčani prilozi, a darivatelji su zauzvrat na dar dobili cvijet narcisa – simbol humanitarne akcije osvješćivanja javnosti i važnosti ranog otkrivanja karcinoma dojke.

Kako ističu u udruzi Europa Donna, dragovoljni prilozi ove godine će biti iskorišteni za opremanje Onkološkog odjela Opće bolnice Zadar.
Uz udruge žena Biograda na Moru, Dan narcisa obilježen je i u drugima sredinama na području Zadarske županije: na otocima  Ugljanu, Pašmanu i Viru te u gradovima Novalja, Nin, Benkovac i Zadar.

Organizaciju ove humanitarne akcije u Biogradu je nastavila od svojih prethodnica tajnica u gradskoj upravi Ana Nimac, a podržala ju je predsjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Ivana Stamičar.


Skoči do alatne trake