Petak, 19 travnja, 2024

[RAŠTANE GORNJE] Svečano otvoren novouređeni dječji vrtić, drugi u posljednjih godinu dana na području Općine Sv. Filip i Jakov

U Raštanima Gornjim svečano je otvoren novoizgrađeni dječji vrtić, područni objekt matičnog Dječjeg vrtića Cvit iz Sv. Filip i Jakova. Čast da prerežu vrpcu i na simboličan način označe početak rada ovog za mjesto Raštane Gornje vrijednog objekta, pripala je najmlađima – Tei Mikulić i Luki Mikulić.

Luka Mikulić i Tea Mikulić ponosno otvaraju “svoj” novi dječji vrtić

Općina Sv. Filip i Jakov investirala je u rekonstrukciju i opremanje objekta, u kojem je nekada bila smještena ambulanta, oko 536 tisuća kuna dok cjelokupna vrijednost ulaganja, zajedno s novim dječjim igralištem i vanjskim igralištem iznosi oko milijun i po kuna.
Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić posebno je istaknuo važnost odgojno-obrazovnih ustanova na području cijele općine s ciljem zadržavanja i osiguranja uvjeta za kvalitetan život što više mladih obitelji.

Ravnateljica matične ustanove Dječjeg vrtića Cvit Sv. Filip i Jakov Mirjana Zalović kazala je da su u posljednjih godinu dana na području Općine Sv. Filip i Jakov otvorena dva nova područna objekta – vrtići u Turnju i Raštanima Gornjim.
– U ta dva objekta upisano je sedamdesetero djece ukupno od čega ovdje u Raštanima Gornjim četrnaestero. Ovaj projekt me posebno radovao jer mislim da vrtić mora biti – dječja kuća. Ovaj objekt je napravljen baš po mjeri djeteta i nadam se da će naša djeca ovdje rasti i cvjetati. – rekla je Zalović.
Novi vrtić blagoslovio je župnik župe Gorica Raštane don Boris Pedić, a svečanom događaju nazočili su i predsjednik Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov Igor Pedisić te općinski vijećnici Renata Batur, Željko Serdarević, Anamarija Matešić, Marijana Mrvičić te Rafael Baričić.

Novootvoreni vrtić opremljen je financijskom potporom od približno 248 tisuća kuna kroz Mjeru 8. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga“ u okviru LAG natječaja.
Prostor vrtića sastoji se od prostorije za jednu odgojnu skupinu za djecu od 3 do 7 godina, sanitarnog čvora za djecu, sanitarnog čvora za osoblje, garderobe za osoblje, prostorija za odgojitelje, distribucijska kuhinja, spremište, hodnik i vjetrobran. U skladu s interesima roditelja, moguće će biti organizirati 4,5-satni ili 10-satni program kao i program predškole.



Skoči do alatne trake