Subota, 20 travnja, 2024

[RITMIČKA GIMNASTIKA] Polaznice Vive Sanusa pokazale što su naučile

U Svetom Filip i Jakovu, na sportskom igralištu Kod bunara, djevojčice u dobi od četiri do četrnaest godina, polaznice Rekreacije i zabave Vive Sanus iz Sv. Filip i Jakova, održale su svoj prvi nastup ritmičke gimnastike otkad je pandemije. Njih oko stotinu s područja Sv. Filip i Jakova, Biograda na Moru, Benkovca i Polače vježba dva puta tjedno, a vodi ih vlasnica i viša stručna trenerica Marija Baričić.

– Djevojčice i cure vježbaju u Kino dvorani Sv. Filip i Jakov, osnovnoškolskoj sportskoj dvorani u Polači te u dvorani vatrogasnog doma u Benkovcu. Vive Sanus nudi potpuni preokret u sportskom smislu, pruža djevojčicama eleganciju, ples, balet i gimnastiku u jednoj cjelini. – rekla je Marija Baričić.
Ritmička gimnastika je izrazito ženska sportska disciplina koja kombinira sport s umjetnošću. Za nju je potrebna izražajnost, tehnička spretnost te zahtjeva fleksibilnost, snagu, koordinaciju i muzikalnost. Vježbanjem ovog olimpijskog sporta razvijaju se sve navedene osobine.

Marija Baričić (u sredini)

Polaznice ove sportsko-rekreativne skupine planiraju održavati najmanje dva skupna nastupa tijekom godine na navedenom području djelovanja, a jedna od takvih je i Festival cvijeća u Sv. Filip i Jakovu.  



Skoči do alatne trake