Petak, 19 travnja, 2024

[“BOŠANA” OBNAVLJA VOZNI PARK] EU projektom vrijednim milijun kuna nabavlja se komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada na području grada Biograda na Moru

Na tragu potrebe zelenog djelovanja i gospodarenja, pružanja kvalitetne usluge stanovništvu te stalne težnje za što boljom opremljenošću vlastitog komunalnog poduzeća, biogradska komunalna tvrtka ”Bošana d.o.o” provodi projekt kojim će se povećati količine odvojeno prikupljenog komunalnog otpada. Završen je postupak nabave specijaliziranog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira i kartona, biootpada, plastike i ostalog reciklabilnog otpada.

Slijedom toga, u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru predstavljen projekt „Unaprjeđenje sustava za odvojeno prikupljanje otpada komunalnog poduzeća Bošana d.o.o.“.
S odabranim ekonomski najpovoljnijim ponuditeljem, tvrtkom ALFATEH ekologija i energetika d.o.o. krajem rujna sklopljen je ugovor ukupne vrijednosti milijun i 175 tisuća kuna, a isporuka komunalnog vozila očekuje se do kraja prosinca ove godine.

Nabavom komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada i provedbom informativno-izobraznih aktivnosti pridonijet će se stopi odvojenog prikupljanja otpada na području Biograda na Moru te će se unaprijediti sustav održivog gospodarenja otpadom što će posljedično smanjiti količinu otpada koji se odlaže na odlagališta. Ukupna vrijednost projekta je 1.161.703,33 kn, a uz maksimalan intenzitet potpore od 85% bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda iznose 987.447,83 kn. Provedba projekta započela je 22. veljače 2021., a  traje do 22. veljače 2022. godine.
– Komunalno poduzeće ”Bošana d.o.o.” pruža javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada na području Grada Biograda na Moru što obuhvaća gotovo dvije tisuće kućanstava, s više od pet i po tisuća stanovnika. Svima želimo pružiti što kvalitetniju uslugu pa se kroz ovaj projekt nabavlja moderno opremljeno komunalno vozilo, a nastavlja se i edukacija stanovništva o odvojenom prikupljanju otpada. istaknuo je Krunoslav Pešić, direktor Bošane d.o.o.


Skoči do alatne trake