Petak, 29 ožujka, 2024

[NAGRADE IZVRSNIMA] Općina Pakoštane i Turistička zajednica općine Pakoštane darovali najuspješnije učenike

U Pakoštanima, u općinskoj vijećnici, najuspješnijim učenicima Osnovne škole Pakoštane koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama, Općina Pakoštane i Turistička zajednica općine uručili su zahvalnice i prigodni dar. Učenike koji su pritom osvojili jedno od prvih pet mjesta na nekom od županijskih ili državnih natjecanja, Općina Pakoštane će i novčano nagraditi.

– Ono čemu težimo je izvrsnost koja vas izdvaja, a to je zalog za bolju budućnost cijele naše destinacije, odnosno općine i svih nas kao zajednice. ­– istakla je u uvodu direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane Danijela Vulin.
Nadareni učenici Osnovne škole Pakoštane, u protekloj školskoj godini, ostvarili su značajne uspjehe u natjecanjima iz fizike, geografije, matematike,  talijanskog jezika, literalnog stvaralaštva, informatike, novinarstva  i pripreme EU projekta.

Direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane Danijela Vulin

Posebno vrijedi istaknuti uspjeh Marina Mlinarića, učenika šestog razreda, koji je na državnom natjecanju iz geografije osvojio izvrsno drugo mjesto, a iz matematike peto dok je na županijskom natjecanju iz matematike i geografije bio prvi. Uz to, Marin već drugu godinu zaredom sudjeluje na matematičkom natjecanju pod nazivom Hrvatska matematička olimpijada.

Učenik 6. razreda Marin Mlinarić najuspješniji je učenik Osnovne škole Pakoštane na natjecanjima znanja

Načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov uputio je čestitke istaknutim učenicima i zahvalio učiteljima odnosno mentorima na trudu.
– Želim vam i u budućnosti puno uspjeha i nadam se da je ovo prilika za shvatiti kako se u životu valja puno truditi. – rekao je Kurtov.
Uz učenice, zahvalnice su uručene i njihovim učiteljima i mentorima Josipu Cindriću, Šimi Laboru, Diani Švenjak, Dijani Vukoja, Maji Batur, Nadi Nekić, Nives Marić, Ivani Galić te Anki Pavlović.

Ravnatelj škole Andrija Vanjak iskazao je radost današnjim događajem i ponos nagrađenim učenicima.
– Ponosan sam što smo ostvarili ovakva postignuća i s ovakvim motivom i što je upravo razlog današnjeg druženja vaš trud i rad. Također, nadam se da ćemo opet obilježiti Dan škole u većem broju zajedno s roditeljima i na većem mjestu kako kako bismo spojili proslavu Dana škole s događajem nagrađivanja s ciljem širenja naše još veselije i ponosnije zajednice. – istaknuo je Vanjak.

Ravnatelj škole Andrija Vanjak

Poklon bon svakom od vrijednih učenika činili su jedna vožnja polupodmornicom Semisubmarine Pakoštane te pizza s pićem u restoranu-pizzeriji Lanterna u Pakoštanima.
Posebnu zahvalu za organizaciju ovog svečanog događaja direktorica turističke zajednice Danijela Vulin uputila je djelatnici Općine Pakoštane Ivoni Maksan.


Nagrađeni

Učenici 6.a razreda i učenica 7.b razreda Marija Tokić – natjecanje za projekt „Škola voća i povrća“ –  osvojili besplatno voće ua jedan dan u tjednu cijeloj školi i svim podružnicama Osnovne škole Pakoštane za jednu školsku godinu;
Frane Meštrov – sudjelovanje na županijskom natjecanju iz fizike i hrvatskog jezika;
Anđela Vukoja – sudjelovanje na županijskom natjecanju iz povijesti;
Matija Bašić – sudjelovanje na županijskoj smotri LiDraNo u kategoriji novinarsko stvaralaštvo;
Vice Krpeta – sudjelovanje na županijskoj smotri LiDraNo u kategoriji novinarsko stvaralaštvo;
Ivan Lacman – sudjelovanje na županijskoj smotri LiDraNo u kategoriji literarno stvaralaštvo;
Lora Šarić – sudjelovanje na virtulanoj izložbi Moj EU projekt u sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“;
Duje Zelić – sudjelovanje na županijskoj smotri LiDraNo u kategoriji literarno stvaralaštvo te na državnom literarnom natječaju „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“ – osvojio 3. nagradu;
Bartol Petrić – sudjelovanje na međunarodnom natjecanju Dabar iz informatike i računalnog razmišljanja te je svrstan među 10 posto najboljih u svojoj kategoriji;
Mate Adžić – sudjelovanje na županijskoj smotri LiDraNo u kategoriji literarno stvaralaštvo te je predložen za državnu razinu;
Marin Mlinarić – osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju iz geografije i matematike, drugo mjesto na državnom natjecanju iz geografije te peto iz matematike, sudjeluje na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi drugu godinu zaredom, sudjelovao je i na LiDraNu u kategoriji novinarsko stvaralaštvo te je predložen za državnu razinu.



Skoči do alatne trake