Petak, 29 ožujka, 2024

[OPĆINA PAKOŠTANE] Konstituirano općinsko vijeće, predsjednik Marin Barešić

U općinskoj vijećnici u Pakoštanima održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Pakoštane. Nakon intonacije hrvatske himne i odavanja počasti minutom šutnje poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima, novoizabrani općinski vijećnici svečano su prisegnuli.

Novi saziv Općinskog vijeća Općine Pakoštane čine osmero članova koalicije HDZ-HSS-HSP AS, to su Marija Vulin (umjesto Milivoja Kurtova), Marin Barešić, Nedjeljko Striguljica, Domagoj Juričin, Andrija Kazija, Slavko Prtajin, Božidar Lokin i Leon Čudina, tri člana Mosta Antonio Lokin, Zdravko Bunja i Andrija Lacman te dva člana koalicije HNS-SDP-AM-SU Eriden Livić (umjesto Milana Stojanova) i Ivica Bakija.

Za predsjednika općinskog vijeća izabran je, uz deset glasova „za“ i jedan suzdržan glas, Marin Barešić.
– Svima zajedno zahvaljujem se i čestitam vam na izboru za općinske vijećnike. Nadam se da ćemo vijećničku dužnost obavljati za dobrobit i Općine Pakoštane i njenih žitelja. – kazao je Marin Barešić.
Zbog nenazočnosti dvojice vijećnika iz redova vladajuće većine Leona Čudine i Božidara Lokina, izbor za potpredsjednika općinskog vijeća jednoglasno je prolongiran za sljedeću sjednicu.
Na kraju konstituirajuće sjednica prisegu je položio i novoizabrani načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov koji uputio čestitke novoizabranim članovima općinskog vijeća i izrazio želju za što boljom budućom suradnjom tijekom sljedećeg mandata.




Skoči do alatne trake