Utorak, 23 travnja, 2024

[KARATE] Ante Mrvičić iz Biograda na Moru s hrvatskom reprezentacijom najbolji u Europi!

Hrvatska reprezentacija u sastavu Ivan Kvesić, Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ivan Martinac i Karlo Raguž i naš Biograđanin Ante Mrvičić u završnom meču 56. Europskog prvenstva u karateu u Poreču prvi put u povijesti osvojila je naslov europskog prvaka u ekipnim borbama u muškoj konkurenciji.
U finalnom dvoboju Hrvatska je pobijedila Crnu Goru s 3-0. Prvi bod osvojio je Anđelo Kvesić svladavši Nenada Dulovića s 3-1.

Beskompromisno, kao i u svim ekipnim borbama Kvesić je uvjerljivo nadigrao suparnika i osvojio početni bod u finalu.
Zbog ozljede crnogoroskog reprezentativca Predraga Smolovića, Zvonimir Živković ostvario je drugi bod bez borbe.
Treći bod djelo je Ivana Martinca koji je u završnici ostvario veliki preokret protiv Marija Hodžića 3-2 za ukupni trijumf hrvatske reprezentacije i veliko slavlje u porečkoj dvorani “Žatika”.
Hrvatska je na taj način samo na seniorskim EP i SP u karateu od hrvatske samostalnosti stigla do jubilarne 100. medalje, što karate uvrštava u vrh najuspješnijih sportova u našoj zemlji.

Ante Mrvičić, reprezentativac Hrvatske u karateu

– Svi smo presretni, imali smo visoka očekivanja, ali zlato je ostvarenje sna. Presretni smo, sigurno ćemo dobro proslaviti. Crna Gora je iznenađenje cijelog EP-a, pobijedili su velike zemlje, očekivali smo teži put, ali je ispalo super. Malo sam žalostan što sam izgubio za broncu ali dolaze Olimpijske igre, vjerujem da mogu osvojiti zlato. – poručio je Ivan Kvesić.
Enes Garibović poručio je sljedeće:
– Zaslužena pobjeda, imamo sjajnu ekipu. Ovo je potvrda minulog rada, odricanja, truda i svega. Tu je i vrhunsko vodstvo na čelu sa Savezom. Ponosan sam da sam član ove zlatne ekipe. Ovo je potvrda rada, kvalitete te vjetar u leđa za sljedeće natjecanje. Anđelo je vrhunski odradio prvi meč. 
Ivan Martinac donio je odlučujući bod.
– Pripala mi je ta čast, o ovome sanjamo cijeli život. Ukazala nam se prilika na domaćem terenu. Zaslužili smo to.
Anđelo Kvesić također oduševljen.
– Probio sam led, povukao sam ekipu, pripala mi je ta čast. Odradili smo lavovski posao. Pojedinačno sam možda zakazao, ali evo sada je došlo ekipno zlato. 
Hrvatska osvojila tri medalje, a sudjelovalo je ukupno 596 natjecatelja iz 47 zemalja. 


Skoči do alatne trake