Srijeda, 8 svibnja, 2024

[DRAGE] Sklopljen ugovor o koncesiji za 60 milijuna kuna vrijednu gradnju nautičke luke u uvali Dugovača

U Dragama u uvali Dugovača župan Zadarske županije Božidar Longin i predstavnici tvrtki koncesionara Vladimir Vuković i Tomislav Hrastovčak, u nazočnosti načelnika Općine Pakoštane Milivoja Kurtova te ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole, potpisali su ugovor o dvadesetogodišnjoj koncesiji za luku nautičkog turizma odnosno marinu. Radi se o ulaganju vrijednom nešto više od 60 milijuna kuna, nautičkoj luci kapaciteta dvjesta vezova s predviđenim rokom izgradnje od dvije godine.

– Zadarska županija prednjači, kao što je poznato, u nautičkom turizmu i ovo će biti jedna od prekrasnih marina na našem području. Više od 44 marine, privezišta i suhih vezova se nalazi u našoj županiji i drago mi je da su se koncesionari, već u startu, pokazali kao jako ozbiljni. Imaju jako dobru ponudu i sva jamstva te će marina u Dragama bit u roku od dvije godine izgrađena. – rekao je zadarski župan Božidar Longin.
Samo za održavanje lučke infrastrukture na području naše županije Županijska lučka uprava Zadar utrošila je više od 150 milijuna kuna. U Zadarskoj županiji, od Kolana do Draga, uključujući otoke zadarskog arhipelaga, u protekle četiri godine u lučku infrastrukturu uloženo je 500 milijuna kuna.

Milivoj Kurtov, načelnik Općine Pakoštane

Vladimir Vuković, direktor i vlasnik jedne od dviju koncesionarskih  tvrtki, VV razvoj projekta d.o.o. iz Karlovca, izrazio je nadu da će, zajedno sa svojim poslovnim partnerom Tomislavom Hrastovčakom iz tvrtke Star turist d.o.o. iz Karlovca, završetak radova biti i ranije nego što je navedeno u ugovoru.
– Kroz ovu investiciju nadamo se da ćemo se istaknuti kvalitetom i prirodnim ljepotama koje mislimo čuvati kao jednog od najvažnijih resursa, ne samo županije, nego i cijele Hrvatske.U ovom koncesijskom periodu od 20 godina planiramo izvesti cjelokupnu marinu s kategorijom četiri sidra s pratećim djelatnostima, a želja nam je da, uz buduću rivu koja je u izgradnji, marina Drage postane centar društvenog života, kako za domaće stanovništvo, tako i za turiste. – istaknuo je Vuković.

Općinski načelnik Milivoj Kurtov istaknuo je kako Općina Pakoštane izgradnjom nautičke luke u Dragama postaje i važna nautička destinacija.
– Ovo je prvi takav projekt, a paralelno sličan pripremamo i za Pakoštane te se nadam da će ovaj tim koji je proveo natječaj za Drage, s ciljem sklapanja ugovor o koncesiji i početka izgradnje, isto tako pripremiti uspješno projekt i za Pakoštane. – naglasio je Kurtov.



Skoči do alatne trake