Sv. Filip i Jakov U kolovozu započinje gradnja 24 stana iz Programa...

[POS STANOVI U SV. FILIP I JAKOVU] U kolovozu započinje gradnja 24 stana iz Programa poticane stanogradnje

-

- Advertisment -spot_img

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić i ravnatelj Agencije za posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov svečano su potpisali ugovor o prijenosu prava vlasništva kojim se zemljište u Sv. Filip i Jakovu, u predjelu Rabatin, na kojem će biti izgrađene 24 stambene jedinice iz Programa poticane stanogradnje (POS), prenosi s Općine Sv. Filip i Jakov na investitora – Agenciju za posredovanje nekretninama (APN).

Na četiri čestice zemlje ukupne površine od 2 tisuće i 775 četvornih metara, APN će izgraditi četiri stambene zgrade s po šest stanova. Cijena četvornog metra stana, izrazio je nadu općinski načelnik Zoran Pelicarić, trebala bi iznositi oko tisuću i sto pedeset eura, a maksimalna, kazao je Hristov, smije biti tisuću i tristo pedeset eura po četvornom metru korisne površine stana.

Slijedi APN-ova jednomjesečna objava natječaja za odabir najpovoljnijeg izvođača radova, a vremenu do najviše devedeset dana trebao biti poznat najpovoljniji ponuditelj. Rok za izvođenje radova je dvanaest mjeseci.
Općina Sv. Filip i Jakov sudjeluje u projektu društveno poticane stanogradnje s oko četiri milijuna kuna darujući zemljište, cjelovitu infrastrukturu i izradu projektne dokumentacije.
– Drago mi da ste pokazali interes za društveno poticanu stanogradnju. U dvadesetak godina do danas je APN izgradio više od 8 tisuća stanova na osamdeset lokacija, Sv. Filip i Jakov je osamdeset i prva. U Zadarskoj županiji vi ste šesta lokacija. Drago mi je da će ovo biti jedna lijepa priča. APN ima veliko iskustvo u tome. – istaknuo je direktor APN-a Dragan Hristov.

Vrijednost građevinskih radova iznosi oko deset milijuna kuna, a konačan iznos ovisit će o odabranom izvođaču. Cjelokupno ulaganje u izgradnju dvadeset četiri POS stana na Rabatinu vrijedi oko 18 milijuna kuna.
Svečanom događaju nazočili su, uz spomenute, pomoćnica direktora APN-a Josipa Tokić, suradnica u APN-u Nada Petrović, predsjednik Općinskog vijeća Igor Pedisić, općinski vijećnici Marin Colić, Anamarija Matešić, Zelina Kadija, Marijana Mrvičić, Renata Batur i drugi.
Ukupno sedamdeset petero obitelji iskazalo je interes za kupnjom stana iz POS programa, međutim, nakon provedenog postupka utvrđena je konačna lista prvenstva s dvadeset i četiri podnositelja zahtjeva.
– Najbitnija će biti cijena kvadrata. Zato smo kao općinska uprava išli na to da damo zemljište, izradimo projektnu dokumentaciju, ne naplatimo komunalni doprinos i izgradimo infrastrukturu. Sve ćemo učiniti da u suradnji s APN-om pokušamo cijenu što više smanjiti. Potrudit ćemo se, kao jedinica lokalne samouprave, da cijena dođe na oko tisuću i sto eura po kvadratu. – rekao je Pelicarić.
Početak radova, kazala je pomoćnica direktora Josipa Tokić, ako sve protekne u redu, očekuje se tijekom kolovoza ove godine.
Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake