Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[POS STANOVI U SV. FILIP I JAKOVU] U kolovozu započinje gradnja 24 stana iz Programa poticane stanogradnje

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić i ravnatelj Agencije za posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov svečano su potpisali ugovor o prijenosu prava vlasništva kojim se zemljište u Sv. Filip i Jakovu, u predjelu Rabatin, na kojem će biti izgrađene 24 stambene jedinice iz Programa poticane stanogradnje (POS), prenosi s Općine Sv. Filip i Jakov na investitora – Agenciju za posredovanje nekretninama (APN).

Na četiri čestice zemlje ukupne površine od 2 tisuće i 775 četvornih metara, APN će izgraditi četiri stambene zgrade s po šest stanova. Cijena četvornog metra stana, izrazio je nadu općinski načelnik Zoran Pelicarić, trebala bi iznositi oko tisuću i sto pedeset eura, a maksimalna, kazao je Hristov, smije biti tisuću i tristo pedeset eura po četvornom metru korisne površine stana.

Slijedi APN-ova jednomjesečna objava natječaja za odabir najpovoljnijeg izvođača radova, a vremenu do najviše devedeset dana trebao biti poznat najpovoljniji ponuditelj. Rok za izvođenje radova je dvanaest mjeseci.
Općina Sv. Filip i Jakov sudjeluje u projektu društveno poticane stanogradnje s oko četiri milijuna kuna darujući zemljište, cjelovitu infrastrukturu i izradu projektne dokumentacije.
– Drago mi da ste pokazali interes za društveno poticanu stanogradnju. U dvadesetak godina do danas je APN izgradio više od 8 tisuća stanova na osamdeset lokacija, Sv. Filip i Jakov je osamdeset i prva. U Zadarskoj županiji vi ste šesta lokacija. Drago mi je da će ovo biti jedna lijepa priča. APN ima veliko iskustvo u tome. – istaknuo je direktor APN-a Dragan Hristov.

Vrijednost građevinskih radova iznosi oko deset milijuna kuna, a konačan iznos ovisit će o odabranom izvođaču. Cjelokupno ulaganje u izgradnju dvadeset četiri POS stana na Rabatinu vrijedi oko 18 milijuna kuna.
Svečanom događaju nazočili su, uz spomenute, pomoćnica direktora APN-a Josipa Tokić, suradnica u APN-u Nada Petrović, predsjednik Općinskog vijeća Igor Pedisić, općinski vijećnici Marin Colić, Anamarija Matešić, Zelina Kadija, Marijana Mrvičić, Renata Batur i drugi.
Ukupno sedamdeset petero obitelji iskazalo je interes za kupnjom stana iz POS programa, međutim, nakon provedenog postupka utvrđena je konačna lista prvenstva s dvadeset i četiri podnositelja zahtjeva.
– Najbitnija će biti cijena kvadrata. Zato smo kao općinska uprava išli na to da damo zemljište, izradimo projektnu dokumentaciju, ne naplatimo komunalni doprinos i izgradimo infrastrukturu. Sve ćemo učiniti da u suradnji s APN-om pokušamo cijenu što više smanjiti. Potrudit ćemo se, kao jedinica lokalne samouprave, da cijena dođe na oko tisuću i sto eura po kvadratu. – rekao je Pelicarić.
Početak radova, kazala je pomoćnica direktora Josipa Tokić, ako sve protekne u redu, očekuje se tijekom kolovoza ove godine.




Skoči do alatne trake