Biograd na Moru Započinje EU projekt „Poželi i stiže ti zaželi“...

[POMOĆ STARIJIMA I NEMOĆNIMA] Započinje EU projekt „Poželi i stiže ti zaželi“ za 38 korisnika, posao pronašlo šest teže zapošljivih žena

-

- Advertisment -spot_img

Hrvatskom Crvenom križu – Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru, putem otvorenog trajnog poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, odobreno je 557 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta „Poželi i stiže ti zaželi“.

Franka Troskot, ravnateljica biogradskog Crvenog križa

U okviru projekta, na području djelovanja HCK – Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, na razdoblje od dvanaest mjeseci, zaposlit će se šest teže zapošljivih žena, dvije na području Općine Pakoštane, dvije na području Grada Biograda na Moru te po jedna na području općina Pašman i Tkon.
Nositelj projekta je HCK – Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru, projektni partneri Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ispostava Biograd na Moru dok je tehničku pomoć u vidu pripreme i provedbe projekta pružila Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA.  

Marina Dujmović Vuković, ravnateljica ZADRA NOVE


– Ovaj projekt zapošljavanja žena izravan je primjer na koji se način bespovratna europska sredstva mogu koristiti za rješavanje socio-ekonomskih problema čime se rješavaju i problemi lokalnih zajednica. Smanjuje se nezaposlenost ali se postiže i drugi učinak, a to je pomoć potrebitim osobama, posebno starijima. – istakla je ravnateljica ZADRA NOVE Marina Dujmović Vuković.
Šestero novozaposlenih žena, naglasila je ravnateljica biogradskog Crvenog križa Franka Troskot, pružat će pomoć i skrb u svakodnevnim aktivnostima trideset i osmero starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju te pridonijeti njihovom boljem socijalnom uključivanju.
Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru Ivana Zrilić naglasila je iznimnu važnost ovog projekta.

Ivana Zrilić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru

– Nama, mojem timu, ovaj projekt jako znači. Trenutno imamo 355 korisnika, doplatak za pomoć i njegu i osobna invalidnina 150 korisnika i njima je nužno potrebna pomoć, da ih se posjeti i popriča s njima, da im očisti i skuha, a to je sve što ovaj projekt nudi. S ravnateljicom Frankom sam odlično surađivala, i kroz ljudsku i profesionalnu komponentu. Sad se nadam da će ovaj projekt biti šlag na vrhu torte. – kazala je Ivana Zrilić.
Ranijih godina na području grada Biograda na Moru i susjednih općina provodio se „Program pomoći u kući starijih osobama“ u sklopu kojeg je pružana pomoć onima kojima je to bilo najpotrebnije – starijima i nemoćnima.

– Projekt „Poželi i stiže ti zaželi“ nadogradnja je tog projekta nekadašnjeg Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Tijekom provedbe najpotrebitijima bit će pružena pomoć u vidu usluga kao što su nabavka namirnica, dostava lijekova, pomoć u obavljanju kućanskih poslova i slično. – dodala je Troskot.
Projekt „Poželi i stiže ti zaželi“ financira se u 85-postotnom udjelu iz Europskog socijalnog fonda i 15-postotnom udjelu iz državnog proračuna, a traje osamnaest mjeseci.


Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake