Petak, 29 ožujka, 2024

[KRAĐA] U Dragama ukraden automobil

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirana je teška krađa, tri krađe te 7 prometnih nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Krađa

Sa srijede na četvrtak, 30/31.prosinca, u Dragama nepoznati počinitelj  je otuđio osobno vozilo Renault (ZD) u vlasništvu 32-godišnjaka.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Sa srijede na četvrtak, 30/31.prosinca, u Ninskim Stanovima nepoznati počinitelj  je otuđio građevinski materijal u vlasništvu trgovačkog društva.
Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U četvrtak, 31.prosinca, u ulici Jurja Šižgorića u Zadru nepoznati počinitelj  je otuđio mesingane predmete (boće) u vlasništvu 33-godišnjaka.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Dovršeno kriminalističko istraživanje/ Teška krađa

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 20 i 33 godine, koje se sumnjiči za tešku krađu/prikrivanje.

Naime, 20-godišnjaka se sumnjiči da je u vremenu od listopada do prosinca mjeseca u Gornjem Karinu provalio u kuću-dvojni objekt u vlasništvu 61- i 56-godišnje vlasnice, odakle je otuđio televizor, bušilicu, pokretni klima uređaj, toster, kuhalo za vodu, dva kasetofona, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Dok se 33-godišnjaka sumnjiči da je od njega kupio predmete, koji potječu od kaznenog djela teške krađe.

Protiv 20-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe, a protiv 33-godišnjaka kaznena prijava zbog prikrivanja kaznenog djela.

Teška krađa

U vremenu od 31. prosinca do 02.siječnja u Gornjem Karinu nepoznati počinitelj  je provalio u trgovački objekt u vlasništvu 59-godišnjakinje, odakle je otuđio cigarete te razna pića.

Nedaleko od mjesta događaja je pronađen dio otuđenih artikala, a u tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela teške krađe.


Skoči do alatne trake