Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[IZ STOŽERA] 99 novooboljelih, u biogradskoj bolnici jedna osoba preminula, a 21 pacijent na liječenju

Na području Zadarske županije 99 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Novozaražene osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar(63), Benkovac(4), Biograd(3) i Pag(1) te općina Bibinje(1), Galovac(2), Kali(1), Novigrad(3), Pašman(3), Poličnik(1), Preko(4), Ražanac(1), Sali(1), Sukošan(2), Sv. Filip i Jakov(5), Vir(1) i Vrsi(3).
Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 435 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 2262 stanovnika.
Koronavirus ušao je u još jedan obiteljski dom na području Grada Zadra u kojem je zaraženo 5 korisnika.
U Općoj bolnici Zadar na respiratoru je od posljedica infekcije koronavirusom preminuo 53-godišnji pacijent koji nije bolovao od kroničnih bolesti. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru preminula je 83-godišnja žena, korisnica Doma za stare i nemoćne osobe Zadar.
Na svim COVID odjelima u zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 79 bolesnika oboljelih od koronavirusne bolesti od kojih je 12 na respiratoru. U biogradskoj bolnici na liječenju je 21 pacijent s lakšim i srednje teškim simptomima koronavirusa.
U Općoj bolnici Zadar na koronavirus pozitivno je 27 djelatnika, 14 ih je u samoizolaciji dok je u Spacijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru 10 oboljelih djelatnika i 1 u samoizolaciji.
U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan još su 2 novooboljela pacijenta od koronavirusa, 7 ih se oporavilo pa je trenutačno u toj zdravstvenoj ustanovi 21 pacijent pozitivan na COVID-19 te 17 djelatnika.
U osnovnim školama kojima je osnivač Zadarska županija koronavirusom zaraženo je 20 učenika i 12 nastavnika, a u samoizolaciji je 316 učenika, tri razreda te 29 nastavnika.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenja mjere samoizolacije.



Skoči do alatne trake