Subota, 20 travnja, 2024

[ATLETIKA] Pikunić i Kožul pobjednici utrke “Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara”

U Škabrnji je održana četvrta atletska utrka pod nazivom “Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara” na kojoj je zbog epidemioloških mjera sudjelovao ograničen broj atletičara.Na utrci na pet kilometara pobijedio je Ivan Pikunić iz Atletskog športskog kluba Rogovo iz Svetog Filipa i Jakova s rezultatom 16.51.

Drugoplasirani je bio Juraj Bilaver iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac s vremenom 18.18, a trećeplasirani njegov klupski kolega Mihael Miolović s rezultatom 20.32.U ženskoj konkurenciji pobijedila je Karla Kožul iz AŠK Zadar s vremenom 21.57 , drugoplasirana je bila Maja Kurta iz AK Alojzije Stepinac s vremenom 21.58, a trećeplasirana njena mama, također članica AK Alojzije Stepinac, Marija Kurta s vremenom 21.59. Održane su i dječje utrke u rasponu od 100 do 500 metara na kojima je sudjelovalo osamdeset malih atletičara raspoređenih u osam kategorija.Najbrži su bili:

Predškolci dječaci – 100 m:
1. Roko Ivuša –  AK A. Stepinac
2. Noa Šarunić – AK A. Stepinac
3. Paolo Kraljev – AK. A. Stepinac

Predškolci djevojčice – 100 m:
1. Klara Saratlija – AŠK Zadar
2. Neva Buljat – AK A. Stepinac
3. Eva Torbarina – AK. A. Stepinac

1. i 2. razredi dječaci – 100 m:1. Arijan Antonina – AK A. Stepinac
2. Noa Pavić – Sukošan
3. Ivano Kraljev – AK A. Stepinac

1. i 2. razredi djevojčice – 100 m:
1. Chiara Čiklić – AK A. Stepinac
2. Vita Gambiraža –AK A. Stepinac
3. Lucia Luna Štuc – AK A. Stepinac

3. i 4.  razredi dječaci – 300 m:
1. Duje Srzić – OŠ Zadarski otoci
2. Vito Begović – OŠ Zadarski otoci
3. Marul Henjak – AK A. Stepinac

3. i 4. razredi djevojčice – 300 m:
1. Lucija Ivon – AK A. Stepinac
2. Cvita Nekić  – AŠK Zadar
3. Mia Skočaj – AŠK Zadar

5. i 6. razredi dječaci – 400 m:
1. Dorian Jurešić – AK A. Stepinac
2. Stipe Čulina – AŠK Zadar
3. Ivano Zupčić – AŠK Zadar

5. i 6. razredi djevojčice – 400 m:
1. Ema Nižić – AŠK Zadar
2. Lana Miočić – AŠK Zadar
3. Ariana Maria Tabak – AK A. Stepinac7. i 8. razredi dječaci – 500 m:1. Marin Krišto – Sukošan

7. i 8 razredi djevojčice – 500 m:
1. Iva Grbić – AŠK Zadar
2. Marta Golem – AŠK Zadar
3. Leona Meter – AŠK Zadar

Sudionicima su prigodne spomen medalje uručili predsjednik UHDDR-a općine Škabrnja te jedan od inicijatora ove utrke Zoran Gurlica te prvi koji je kročio u oslobođenu Škabrnju brigadni general Mladen Mikolčević dok su najboljima u glavnoj utrci na pet kilomatra još dodijeljeni pehari, majice i medalje.
Prije početka utrka natjecatelji, treneri, djeca i roditelji, predvođeni hrvatskim braniteljem i predsjednikom Udruge dragovoljaca domovinskog rata Zoranom Gurlicom, predsjednicom Športske zajednice grada Zadra i pomoćnicom pročelnice za sport i kulturu Grada Zadra Snježanom Jurinić, predsjednikom Atletskog kluba Alojzije Stepinac Mladenom Pešom, predsjednikom Atletskog športskog kluba Zadar Krstom Baljakom, izaslanstvom Grada Zagreba na čelu s Kamerom Halilijem, zapalili su svijeće i položili vijenac ispred spomenika masovne grobnice u Škabrnji te se pomolili  za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

– Drago mi je da sam prisustvovala današnjem događaju koji je okupio ograničen broj djece i odraslih, a koji su potrčali u čast svih žrtava Domovinskog rata od Škabrnje do Vukovara. Oprostimo, ali ne zaboravimo, volimo svoje – poštujmo tuđe. – naglasila je Snježana Jurinić.
U ime organizatora zahvalio se prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović.
– Hvala svima koji su pridonijeli da se ova utrka održi usprkos epidemiološkim mjerama, hvala Danijelu Tadiću i Rezi Javidiju koji su vodili obradu rezultata kao i sucima, volonterima, trenerima koji su doveli djecu na obilježavanje dana sjećanja. Nadam se da se vidimo i dogodine! – rekao je Miolović.


Fotografije: Zrinka Ivković


Skoči do alatne trake