Petak, 26 travnja, 2024

[EU NOVAC] Biogradskom Crvenom križu 13,8 milijuna kuna za izgradnju Društvenog kutka za starije, nemoćne i osobe s invaliditetom

Hrvatskom Crvenom križu – Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru odobreno približno 13,8 milijuna kuna nepovratnih sredstava za izgradnju budućeg objekta u Industrijskoj zoni Biograd na Moru namijenjenog za poludnevni boravak starijih, nemoćnih te osoba s invaliditetom s područja grada Biograda na Moru i općina Sveti Filip i Jakov, Pakoštane, Pašman i Tkon.

Ugovor o dodjelu nepovratnih sredstava za projekt nazvan Društveni kutak potpisan je Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, a projekt ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna bit će sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. – rekla je ravnateljica HCK – Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru Franka Troskot.
U pripremi i izradi i prijavi projekta tehničku pomoć pružila ima je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Franka Troskot

Grad Biograd na Moru za ovaj suvremenu zgradu Društvenog kutka darovao je građevinsko zemljište u blizini pogona Jadran tune u Industrijskoj zoni Biograd na Moru vrijedno milijun i 44 tisuće kuna.
Cilj javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU je promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama.

Građevinsko zemljište gdje će se graditi Društveni kutak za poludnevni boravak

U budućoj zgradi lakše će biti organizirati program starijim i nemoćnim osobama Pomoć u kući te će se uspostaviti posudionica ortopedskih pomagala. Uz to, suvremena zgrada Društvenog kutka bit će opremljena polivalentnom dvoranom, prostorijom za medicinsku gimnastiku, boćalište, šah na otvorenom, vrtne gredice te prostor za vježbanje na otvorenom.
Isto tako, bit će osiguran i prijevoz korisnika Društvenog kutka nabavam kombi vozila prilagođenog za prijevoz osoba s invaliditetom.


Skoči do alatne trake