Utorak, 23 travnja, 2024

[IZ BIOGRADSKOG STOŽERA] Na gradskom groblju preporuka je pridržavati se svih epidemioloških mjera

PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA BIOGRADA NA MORU UZ BLAGDAN SVIH SVETIH:

S obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Grada Biograda na Moru izdaje preporuku na dolazak na Gradsko groblje dana 1. studenog 2020. blagdana Svih svetih.
Na Gradskom groblju u Biogradu na Moru na blagdan Svih svetih u 15,00 sati očekuje se dolazak većeg broja ljudi te molimo građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera za suzbijanje širenja COVID-19.
Molimo naše građane da se fizički distanciraju u razmaku od 1,5 m na otvorenom, preporučujemo nošenje maski za lice te ako građani imaju određene simptome bolesti ili temperaturu, molimo ih da odgode dolazak na gradsko groblje.
Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 25. listopada 2020. godine nalaže se da na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni može biti prisutno najviše trideset osoba uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka.
Molimo naše građane da izbjegnu izražavanje sućuti i izravni kontakt s obitelji preminule osobe te da svoju sućut izraze ispred kapelice na gradskom groblju putem blagoslova pokojnika.
Preporučuje se nošenje maske za lice na otvorenom.


Skoči do alatne trake