Petak, 29 ožujka, 2024

[EKOLOŠKA AKCIJA U SOLINAMA] Učenici i volonteri prikupili oko pet kubika različitog otpada

Posljednja akcija čišćenja u sklopu projekta „Nije mi teško-zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu”, u uvali Soline u Biogradu na Moru, okupila je učenike Osnovne škole Biograd na Moru i Srednje škole Biograd na Moru te članove udruge “Hippocampus” i “Volonter”.

Zajedničkim snagama, obilježavajući na najbolji mogući način Svjetski dan hrane, vrijedni uečnici i volonteri prikupili su pet kubičnih metara otpada, pretežno ambalažnog i krupnog: plastičnih boca, staklenki, čepova, stolica, suncobrana…
U okolišu je nažalost završio i građevinski ali i infektivni otpad koji je sada zbrinut na propisan način. Nakon okrjepe, koju je za vrijedne sudionike osigurala Turistička zajednica grada Biograda na Moru, uslijedili su eko kviz i kreativna radionica uporabe različitih otpadnih materijala. Kroz zabavnu igru učenici su naučili o važnosti razvoja održivih navika u svakodnevnoj prehrani kroz poticanje odvajanja otpada od hrane i kućnog kompostiranja te važnosti smanjivanja otpada uz naglasak na održivi uzgoj i svakodnevno ophođenje s hranom.

Najzanimljivije trenutke s veselog druženja moglo se pratiti i uživo putem streaminga na mrežnoj stranici projekta.
Ekološka akcija je organizirana u suradnji s Gradom Biogradom na Moru, komunalnom tvrtkom Bošana d.o.o, Turističkom zajednicom grada Biograda na Moru i udrugom Eko Zadar.


Skoči do alatne trake