Biograd na Moru Biograd Boat Show (21.-25.10.2020.) održava kontinuitet najvećeg srednjeeuropskog...

[U ILIRIJINOJ MARINI KORNATI] Biograd Boat Show (21.-25.10.2020.) održava kontinuitet najvećeg srednjeeuropskog nautičkog sajma

-

Dvadeset i drugi međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., spreman je otvoriti vrata izlagačima i posjetiteljima u srijedu 21. listopada te će usprkos novim okolnostima, uz sve epidemiološke mjere, održati tradiciju najvećeg nautičkog sajma u srednjoj Europi.
Sajam je zbog akutalnih prilika produžen na pet dana, do 25. listopada, a otvoreni prostor treće najveće marine u zemlji, kategorizirane sa četiri sidra, i svježi morski zrak jamče sigurno okruženje. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s civilnim stožerom i epidemiolozima, jamči sigurnost izlagača i posjetitelja sajma.
Tradiciju najvećeg sajma plovila u srednjoj Europi zadržana je i ove godine s 240 izlagača i gotovo izjednačenom lanjskom rekordnom broju plovila. Njemačko i slovensko ukidanje ograničenja putovanja u Hrvatsku, odnosno Zadarsku županiju, znatno je uvećalo odziv većih plovila do dvadeset metara te osnažilo međunarodni dolazak na sajam.
Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj s izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji je zlatni član.

Zahvaljujući podršci nacionalnih, županijskih i Grada Biograda na Moru, i na nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, uz ekipiranost i trud profesionalnih službi Ilirije d.d., unatoč globalnoj pandemiji, omogućeno je održati kontinuitet događaja od iznimnog značaja za nautičku industriju i nautički turizam, kao najkonkurentniji i najkvalitetniji vid hrvatske turističke ponude.
Biograd “B2B”, platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, kao višegodišnja posebnost BBS-a, ove je godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka.
Ponosni smo jer u sklopu “B2B” Hrvatska gospodarska komora organizira 4. HGK dane nautike čiji kongresni program je proširen na tri dana (od 21. do 23. listopada) te okuplja udruženja marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima – charter, turističkih brodara, te zajednice ronilačkog turizma, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma i državnih institucija, dajući BBS-u značenje i Kongresa hrvatske nautičke industrije i turizma.
Kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo uz halu B u zapadnoj Marini Kornati, omogućena je tvrtkama i prezentaciju na vlastitim plovilima, gat 14, a prijavljene čarter tvrtke imaju flotu više od tisuću i šesto jahti.
Uz predstavljanje i noviteta i premijere, vjerujemo da će program Biograd Boat Showa uz atraktivnost posjetiteljima, ubrzati umrežavanje, razmjenu informacija i  povezivanje poslovnih nositelja te time olakšati pripremu složene poslovne 2021. godine.
Organizator i domaćin, biogradska turistička tvrtka Ilirija d.d., unaprijed se zahvaljuje posjetiteljima na razumijevanju i pridržavanju svih epidemioloških mjera, a za što su osigurana i sva potrebna sredstva, a o kojima će, uz pisane obavijesti, dobiti i upute operativnih timova na ulazima.


Posljednje objavljeno

[DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE] Načelnik Općine Zoran Pelicarić položio vijenac i zapalio svijeće za stradale u Škabrnji

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i trideset i druge...

[OD 25. DO 29. LISTOPADA 2023.] “Biograd Boat Show” slavi 25. obljetnicu uz proširenu izložbu rasprodanu više od mjesec dana unaprijed!

Mjesec dana prije početka 25. jubilarnog nautičkog sajma rasprodan je prošireni izložbeni prostor što vodi do još jednog rekordnog...

[SIKOVO] Otkriveno spomen-obilježje u počast i sjećanje na hrvatskog viteza Ivicu Erstića

Na dan pogibije, trećeg listopada, i trideset i druge obljetnice od tužnog događaja, u nazočnosti članova obitelji, visokih dužnosnika...

[IZGRADNJA CENTRA ZA STARIJE OSOBE] Općina Sv. Filip i Jakov potpisala i preuzela ugovor u vrijednosti od 7,4 milijuna eura

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska vijećnica Anamarija Matešić danas...

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

Možda će vas zanimatiPOVEZANO
Preporučeno za vas

Skoči do alatne trake