Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[BIOGRAD BOAT SHOW] Visoka zdravstvena sigurnost za više od 200 izlagača i tisuće posjetitelja

Za četrnaest dana počinje najveći međunarodni nautički sajam u Hrvatskoj – Biograd Boat Show. Sajam se održava u razdoblju od 21. – 25. 10. 2020. u Marini Kornati, Biograd na Moru, kategoriziranoj sa četiri sidra, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke tvrtke iz Biograda na Moru.
Biograd Boat Show je među tek nekoliko nautičkih sajmova na svijetu koji će se održati unatoč globalnoj pandemiji čime je Ilirija d.d. održala njegov kontinuitet posebno uzevši u obzir značaj nautičke industrije i turizma kao našeg najkonkurentnijeg i najkvalitetnijeg vida turističke ponude.
S obzirom na okolnosti u kojima se odvija, slijedom čega će se sajam održati u skladu s preporukama i mjerama nadležnih državnih i županijskih tijela, kako bi se osigurala maksimalna zdravstvena sigurnost svih izlagača i posjetitelja odnosno svih sudionika sajma. Ilirija d.d. je u kontinuiranoj koordinaciji i komunikaciji s Civilnim stožerom Zadarske županije i Civilnim stožerom grada Biograda na Moru te poduzima sve potrebne korake za implementaciju svih zdravstvenih mjera i preporuka tijekom 22. međunarodnog nautičkog sajma Biograd Boat Show.

Najnovije vijesti i događaji

  • Četrnaest dana prije početka sajma prijavilo se više od 200 ugovorenih izlagača što smatramo uspješnim s obzirom na okolnosti u kojima se ovogodišnji sajam odvija. Nedavno njemačko ukidanje klasifikacije rizičnog područja za Zadarsku županiju rezultiralo je značajnim rastom broja izlagača iz te zemlje.
  • Broj izloženih plovila približava se prošlogodišnjem rekordnom broju. Na kopnu će taj broj biti sličan prošlogodišnjem dok će u moru samo na gatu 6 biti izloženo manje plovila.
  • Biograd „B2B“, platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, ove godine nautičkim tvrtkama nudi sudjelovanje na daljinu te zakazivanje sastanaka s biogradskim B2B članovima putem Zoom video razgovora. Zainteresirane nautičke tvrtke mogu se registrirati putem Biograd Boat Show web stranice.
  • U sklopu Biograd B2B-a Hrvatska gospodarska komora organizirat će svoje 4. HGK dane nautike, a kongresni program proširen je na tri dana u trajanju od 21. do 23. listopada, s mnogo nautičkih udruga, privatnih tvrtki iz nautičke industrije i turizma te predstavnika državnih institucija.
  • Također, kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo održava se u hali B u zapadnoj Marini Kornati. Čarter tvrtkama je omogućeno da svoje usluge prezentiraju na vlastitim plovilima, i to na gatu 14. Na ovogodišnjem Croatia Charter Expou prijavljene čarter tvrtke imaju flotu od preko 1600 jahti. Čarter agenti (brokeri) koji neće moći fizički prisustvovati Croatia Charter Expou se mogu registrirati kao virtualni posjetitelji i za minimalnu naknadu dogovarati video sastanke s izlagačima u Biogradu, putem B2B platforme.

Ilirija d.d. ima formiranu Službu zaštite na radu, zdravstvene zaštite i zaštite okoliša odnosno stručan i operativan tim na čelu s educiranim i kvalificiranim osobama iz domene zdravstvene kontrole i zaštite, zaštite na radu i higijenskih i zdravstvenih standarda i procedura u operativnim procesima. Voditelji zdravstvene kontrole i zaštite, zaštite na radu i kontrole kvalitete i standarda hrane i pića i domaćinstva provode i poduzimaju maksimalne aktivnosti u dijelu zaštite zdravlja i života svih gostiju i zaposlenika kroz implementaciju i kontrolu provedbe preporuka nadležnih tijela (HZJZ-a i Stožera civilne zaštite). Dosad primjenjivani visoki standardi higijene i čistoće su unaprijeđeni te su poduzete potrebne aktivnosti kako bi se dodatno podigle sve mjere i procedure usmjerene ka zaštiti zdravlja i sigurnosti naših gostiju i zaposlenika.

Posebna pažnja tijekom održavanja sajma posvećena je poštivanju svih propisanih epidemioloških mjera, počevši od sustavne kontrole broja posjetitelja, mjerenja njihova tjelesne temperature, dezinfekcije ruku, evidencije njihovih kontakt podataka, a također će se prilikom ulaska svim posjetiteljima i izlagačima osigurati jednokratna zaštitna maska. U cilju što bolje informiranosti posjetitelja i izlagača na najfrekventnijim lokacijama  sajma bit će postavljeni informativni materijali o COVID-u 19.
Iako se veći dio nautičkog sajma održava na otvorenom te posjetitelji i izlagači uglavnom provode vrijeme na svježem zraku, ove će godine radi lakšeg održavanja propisane fizičke distance biti označeni smjerovi kretanja kroz sajam te ulazi i izlaze, a na ulazima/izlazima u izlagačke hale ulaz će se dodatno kontrolirati pa do činjenice da je organizator odlučio da sajam traje jedan dan duže odnosno sveukupno pet dana. Na svim ulazima u izlagačke hale te niz smjerove kojima će se kretati posjetitelji, postavit će se dezinfekcijski punktovi, uz ranije postavljene u svim fiksnim objektima marine, osigurat će se više od 20 dodatnih dezinfekcijskih punktova, a provodit će se svakodnevna dezinfekcija dvorana i ostalih fiksnih objekata.
Sve osoblje koje sudjeluje u organizaciji nautičkog sajma pridržavat će se propisanih mjera od strane HZJZ-a s ciljem da se svi posjetitelji i izlagači osjećaju sigurno i zaštićeno kako bi mogli uz poslovne aktivnosti i uživati u vodećem hrvatskom nautičkom sajmu – Biograd Boat Showu.
Biograd Boat Show u prethodnu dvadeset i jednu godinu isprofilirao se kao vrhunska nautička manifestacija, najveći sajam plovila u srednjoj Europi i nezaobilazno nautičko središte, a u nacionalnim okvirima uz potporu Hrvatske gospodarske komore sajam se promovira i kao kongres nautičke industrije i turizma u Hrvatskoj gdje se na jednom mjestu okupljaju svi njegovi ključni segmenti. Svjesni uloge i značaja Biograd Boat Show-a za nautičku industriju i turizam sajam će u listopadu pokazati njihove novitete te zasigurno ubrzati i olakšati B2B umrežavanje za pripremu poslovne 2021. godine.


Skoči do alatne trake