Petak, 19 travnja, 2024

[NOVI INFO-CENTAR U BIOGRADU] Otvoren Turističko-informativni centar Biograd na Moru

U Biogradu na Moru, na glavnom semaforskom raskrižju, na ulazu u staru jezgru grada, otvoren je Turističko-informativni centar Biograd na Moru. Projekt rekonstrukcije i prenamjene poslovnog prostora u kojem su donedavno bili smješteni Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru, ranije Ured za obranu, a 1930. godine antimalarijska stanica, stajao je investitora tri i po milijuna kuna. Novčana sredstva osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode.“

Zbog novonastale situacije uzrokovane COVID-19 virusom, svečano službeno otvaranje je izostalo, međutim, usprkos tomu, početku rada novog info-centra namijenjenog posjetiteljima Biograda na Moru i Parka prirode Vransko jezero, nazočili su gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Vransko jezero Danijel Katičin te dogradonačelnik Marijan Stopfer.

Ivan Knez

Gradonačelnik Knez istaknuo je važnost otvaranja objekta u kojem će turist moći dobiti kvalitetnu informaciju o turističkoj ponudi grada i okolice ali i kupiti ulaznicu za park prirode te dozvolu za sportski i rekreacijski ribolov. Dodao je kako se Grad Biograd na Moru zadužio u iznosu od 2,8 milijuna kuna kako bi se realizirao ovaj projekt. Novac iz EU fondova bit će uplaćen gradski blagajnu u više faza, do sada je vraćena polovica -1,4 milijuna kuna, rekao je Knez.Ravnatelj ustanove Danijel Katičin zahvalio je inicijatorima i partnerima u projektu Gradu Biogradu na Moru te udrugama BIOM i LAG Lauri kao i Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Prostor će koristiti Turistička zajednica grada Biograda na Moru te Javna ustanova Park prirode Vransko jezero. Opremljen je prezentacijskom dvoranom u kojoj će biti organizirane edukativne radionice za djecu i odrasle.

Danijel Katičin

Ivan Čupić, voditelj LAG-a Laura, rekao je kako uloga Lokalne akcijske grupe Laura povezivanje tri važna sektora u pridobivanju nepovratnih financijskih sredstava iz EU i državnih izvora: obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ustanove poput Parka prirode Vransko jezero te jedinice lokalne samouprave, u ovom primjeru Grad Biograd na Mor



Skoči do alatne trake