Petak, 29 ožujka, 2024

[TURISTIČKO-INFORMATIVNI CENTAR BIOGRAD NA MORU] Park prirode Vransko jezero u ponedjeljak otvara novi posjetiteljski centar u Biogradu na Moru

Turističko-informativni centar Biograd na Moru će u ponedjeljak  31. kolovoza 2020. godine biti otvoren za sve zainteresirane posjetitelje od 9 do 19 sati.
Tom prigodom bit će prikazan dokumentarni film o Parku prirode Vransko jezero i to u sljedećim terminima: 10:00, 11:00, 17:00 i 18:00 sati. U prostorijama Turističko-informativnog centra Biograd na Moru izložene su fotografije koje prikazuju bogatstvo prirodne i kulturne baštine Parka prirode Vransko jezero i važnost njihove zaštite i očuvanja. Domaćim i inozemnim gostima su u info-centru dostupni promotivni i edukativni materijali te atraktivni suveniri s motivima Vranskog jezera, a zainteresirani ribolovci mogu kupiti ribolovne dozvole svakim radnim danom od 9:00 do 12:00 sati.

Svi zainteresirani su dobro došli u prostorije novog info-centra koji će na zanimljiv i interaktivan način valorizirati i predstaviti bogatstvo lokalne prirodne i kulturne baštine, poručuju djelatnici Javne ustanove Park prirode Vranskog jezero.
Turističko-informativni centar Biograd na Moru rekonstruiran je i prenamijenjen u sklopu projekta ”Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero” koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“.

Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, a projektni partneri su Grad Biograd na Moru, Udruga BIOM i LAG Laura. Troškovi rekonstrukcije i opremanja postojećeg objekta te uređenje okoliša iznose gotovo 2,8 milijuna kuna.
Novouređena zgrada Turističko-informativnog centra Biograd na Moru nalazi se u samom centru Biograda, na adresi Trg hrvatskih velikana 20,  na mjestu između ureda Turističke zajednice grada Biograda na Moru i autobusnog kolodvora.



Skoči do alatne trake