Petak, 29 ožujka, 2024

[DAN OPĆINE SVETI FILIP I JAKOV] Usprkos lošim predviđanjima, turizam na 70 posto u odnosu na prošlu godinu

U povodu Dana Općine Sveti Filip i Jakov i blagdana svetog Roka, a u skladu s propisanim protuepidemiološkim mjerama, u obnovljenoj i nedavno klimatiziranoj kino dvorani u Sv. Filip i Jakovu, pod vodstvom predsjednika Općinskog vijeća Općine Sveti Filip i Jakov Igora Pedisića, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Filip i Jakov.

Zoran Pelicarić

Općinski načelnik Zoran Pelicarić istaknuo je sedamdeset posto ostvarenih noćenja u odnosu na prošlogodišnju turističku sezonu unatoč specifičnoj epidemiološkoj situaciji, čemu se, iskreno je rekao načelnik, ovoga proljeća nitko nije nadao.
– Iskreno, čeka nas teška jesen i zima. I tu će se pokazati možemo li sve to izdržati ali na muci se poznaju junaci. Zahvaljujem se posebno Stožeru civilne zaštitite Općine Sveti Filip i Jakov i načelnici stožera Renati Batur na dobro odrađenom poslu uz maksimalnu potporu civilnih povjerenika i njihovih zamjenika u svim našim mjestima. – naglasio je, među ostalim, načelnik Pelicarić.

Tijekom svečane sjednice prikazan je prigodni videomaterijal o realiziranim i aktualnim projektima na području Općine Sveti Filip i Jakov financiranih iz EU i državnih izvora. Neki od njih su: izgradnja dječjeg vrtića u Turnju, izgradnja Reciklažnog dvorišta Sveti Filip i Jakov, izgradnja biciklističke staze Sveti Petar na Moru-Turanj, izgradnja nogostupa u Raštanima Donjim, izgradnja infrastrukturne mreže u stambenoj zoni Rabatin u Svetom Filip i Jakovu, obnova Kino dvorane u Svetom Filip i Jakovu, projekt pomoći starijim osobama na području općine i drugo.

U završnom dijelu sjednice predstavljena je monografija u povodu desete obljetnice Kulturno-umjetničkog društva Sv. Roko iz Svetog Filip i Jakova pod naslovom „Osluhni nutarnje zvono“. Predsjednik KUD-a Sv. Roko Ivan Eškinja istaknuo je važnost dokumentiranja prvog desetljeća rada filipjanskog kulturno-umjetničkog društva kroz tiskanje ove monografije. Autorice monografije su Petra Valovičić, Nina Vigan te Katica Burić Ćenan koja je i ujedno urednica knjige.

FOTOGALERIJA (18)


NAGRAĐENI


Načelnik Općine Sveti Filip i Jakov Zoran Pelicarić i predsjednik općinskog vijeća Igor Pedisić u ime Općine Sveti Filip i Jakov uručili su općinska priznanja i te brončani, srebrni i zlatni grb sljedećim zaslužnim žiteljima i udrugama:

OPĆINSKO PRIZNANJE:
– Lucija Mikas – za promicanje kulturno–umjetničkog stvaralaštva i doprinos opremanju Kino dvorane u Svetom Filip i Jakovu kroz projekt KINO – Centar za Kulturu, Inovaciju i Obrazovanje;

– Udruga Super 8 i volonteri Fjaka Film Festivala: Roko Vodopija, Aron Mikas, Vedran Eškinja, Adrijan Brzić, Danijel Baričić i Anamarija Eškinja.

– Božidar Morović, Branimir Batur, Frane Birkić, Ivan Pikunić, Jakov Brzić, Jakov Đinđić, Leon Barčić, Lovre Batur, Marija Brajković, Karmen Brajković, Martin Brkljača, Petar Markić, Krešimir Radić, Roko Vodopija, Toma Eškinja, Ana Jačan, Ana Plećaš, Ante Brzić, Zdravko Vodanović, Lovre Eškinja, Leon Eškinja, Filip Eškinja, Domagoj Eškinja, Adam Eškinja i Josip Pikunić.

GRB OPĆINE SVETI FILIP I JAKOV:

– Zlatni grb Općine Sveti Filip i Jakov: Županijska uprava za ceste Zadarske županije za iznimni diprinos infrastrukturnom razvoju Općine Sveti Filip i Jakov;

– Srebrni grb Općine Sveti Filip i Jakov: Volonteri Filipjanskih maškara za dugogodišnji doprinos u organizaciji Filipjanskih maškara 2020. godine;

– Zlatni grb Općine Sveti Filip i Jakov: Mario Fantina iz Svetog Filip i Jakova za ostvarene rezultate u košarci i stjecanja košarkaške stipendije za studiranje u SAD-u.


PROJEKTI OPĆINE SVETI FILIP I JAKOV (VIDEO):




Skoči do alatne trake