Petak, 26 travnja, 2024

[TURANJSKE STARE IGRE] Ekipa “Slučajni prolaznici” najspretnija

Ljetna natjecateljska priredba „Turanjske stare igre“ u središtu mjesta razveselila je djecu i mlade, a one starije podsjetilo na mlade dane. Između osam motiviranih ekipa, Nepobjedivi, Paperino, Kamp Runje Varoš, Redikuli, Općina Sv. Filip i Jakov, Tramontana, Babagruže i Slučajni prolaznici, najspretnijima i najbržima pokazali su se – Slučajni prolaznici: Blaž Budanović, Goran Jakov Matulj, Antonio Mandić, Toni Santini, Luka Kovač, Ivica Bausović, Roberta Santini i Anđela Pirović.

U uvodu starih igara, natjecali su se djeca i to u skakanju u vrećama te prenošenju jajeta u žlici. Potom su se natjecali stariji i to odmjerivši snage u šest igara: Probužani sić, Utrka u maštelima, Pršut na gredi, Alka u karijolama, Utrka tovara te presudna Potezanje konopa. Suci su bili Zdravko Santini i Ante Pirović, a zapisnik je vodila Antonela Pirović.

Pobjednicima ekipi Slučajni prolaznici pripala je glavna nagrada pečeno janje, a zabava nakon natjecateljskih napora nastavila se uz svježe pripremljene dagnje na buzaru na glavnoj turanjskoj plaži Morovićka. Da se priredba održi, pomogli su domaće lokalne tvrtke te Općina Sv. Filip i Jakov kao i Kulturno-umjetnička udruga Maslina iz Turnja.  


FOTOGALERIJA (51)


Skoči do alatne trake