Sv. Filip i Jakov Uputa za izdavanje e-Propusnice

[OPĆINA SV. FILIP I JAKOV] Uputa za izdavanje e-Propusnice

-

- Advertisment -spot_img

Sve do sada izdane papirnate propusnice vrijede zaključno s 5.4.2020. bez obzira na datum koji na njima piše. Od 6.4.2020. potrebno je imati isključivo e-Propusnicu. ZAHTJEV za izdavanje e-Propusnice se nalazi u prilogu ispod teksta.


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u srijedu 1. travnja donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.
U skladu s ovom Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere:

-socijalnog distanciranja
-ne zadržavanja na javnim prostorima
-posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice.

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju.

Jedan od navedenih razloga je kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka. U tom slučaju, i samo u tom slučaju, stanovnicima Općine Sveti Filip i Jakov, odnosno osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na administrativnom području Općine Sveti Filip i Jakov, propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Općine Sveti Filip i Jakov.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Općini Sveti Filip i Jakov, zbog napuštanja područja Općine Sveti Filip i Jakov iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, izdavanje e-Propusnice trebaju zatražiti preko sustava e-Propusnice. 

U iznimnim i opravdanim situacijama obrazac zahtjeva može se preuzeti na internetskoj stranici Općine Sveti Filip i Jakov, popuniti, te elektroničkim putem uputiti na adresu elektroničke pošte: stozer.fj@gmail.com.

e-Propusnice će se izdavati u roku od 48 sati po zaprimljenom zahtjevu povratno na e-mail koji je naznačen u sustavu e-Građani. U razdoblju od 2.4. do 8.4.2020. (prvi dani uvođenja e-Propusnice) se očekuje veliki broj zahtjeva, a samim time može doći do preopterećenja sustava, pa molimo žitelje za strpljenje.

VAŽNO: Sve do sada izdane papirnate propusnice vrijede zaključno s 5.4.2020. bez obzira na datum koji na njima piše. Od 6.4.2020. potrebno je imati isključivo e-Propusnicu.

ZAHTJEV za izdavanje e-Propusnice se nalazi na poveznici ispod:

e-Propusnica-zahtjev


ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

[VRIJEDNA DONACIJA] Biogradska bolnica dobila novčanu pomoć gospodarstvenika za nabavu dva uređaja vrijedna više od 100 tisuća eura

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru osigurala je opremu vrijednu više od 100 tisuća eura koja je rezultat...

[“GASTRO KREIRAJ SAM”] Veliki uspjeh biogradskih srednjoškolaca u konkurenciji 25 strukovnih škola

Učenici 2. razreda smjera kuhar Patrik Čudina i Noa Rudić osvojili su 3. mjesto na natjecanju "Gastro kreiraj sam"...

[JAVNI POZIV] Prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti na području Parka prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavljuje pozive za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti...

[„ČUDINOV DAN“] Nastavljen hvalevrijedan običaj kada Čudinovi počaste cijelo selo

Na dan prije korizme, U Pakoštanama na trgu ispred mjesne crkve, održan je desetljećima dug tradicionalni događaj - „Čudinov...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[PREMJEŠTAJ PLOVILA U JAZU] Zbog sanacije tri sjeverna gata, korisnici se obvezuju premjestiti plovila

Županijska lučka uprava Zadar obavještava korisnike prva tri sjeverna gata u luci Jaz u Biogradu na Moru o početku...

[TKO IMA NAJKVALITETNIJE ULJE?] Održana šesta Manifestacija mladih maslinovih ulja u Vrani

Podjelom nagrada i priznanja sudionicima po šesti put održana je  “Manifestacija mladih maslinovih ulja” u baštinskom hotelu Maškovića han...

Must read

- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

Skoči do alatne trake