Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[JOŠ DVOJE NOVOOBOLJELIH] Trenutno 21 osoba pozitivna na koronavirus, biogradska bolnica priprema se za prihvat zaraženih s lakšim simptomima

Od trinaestero jučer (27.3.2020.) testiranih osoba, dvije su pozitivne na koronavirus, javlja županijski stožer civilne zaštite.
Broj zaraženih osoba u ovome trenutku na području Zadarske županije je 21, od kojih je 14-ero smješteno na Odjel COVID u Općoj bolnici Zadar.
Dvije osobe su u težem stanju, a jedna je na respiratoru. Čeka se nalaz za još deset osoba.
U samoizolaciji je 921 osoba, jučer je upisano 159 kontakata vezanih uz oboljele, a iz samoizolacije je izašlo 415 osoba.
Tijekom sutrašnjeg dana bit će provedena protuepidemijska dezinfekcija cijele Specijalne ortopedske bolnice Biograd na Moru kako bi se mogla pripremiti za prihvat zaraženih osoba s lakšim simptomima.
Zadnja epidemiološka istraživanja pokazala da liječnik iz bolnice u Biogradu nije prvozaražena osoba u toj zdravstvenoj ustanovi, on je samo prvotestirana osoba.
Daljnja epidemiološka analiza je pokazala da je prvozaražena osoba u bolnici u Biogradu vjerojatno bio pacijent koji je početkom ožujka bio u biogradskoj bolnici na liječničkom pregledu.


Skoči do alatne trake