Subota, 20 travnja, 2024

[IZ ŽUPANIJSKOG STOŽERA] Još tri osobe pozitivne na Koronavirus, ukupno sedmero u Zadarskoj županiji

U Zadarskoj županiji, priopćeno je danas iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, još tri osobe zaražene su Koronavirusom te se, stoga, ukupan broj pozitivnih na test Koronavirusa popeo na sedam.
Sve tri osobe su muškarci, prvi je bio u bliskom kontaktu s prvooboljelom koja se vratila iz Afrike, drugi je imao kontakt sa zaraženim osobama u dubrovačkoj zračnoj luci dok je treća osoba liječnik iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru.
Jučer (23.3.2020.) testirano je osamnaest osoba, većinom osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom zadarskom specijalizanticom pedijatrije. Od toga je jedna osoba pozitivna na Koronavirus, dvanaest je negativnih dok se za šest uzoraka još čeka rezultat.
Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije još nije započeo sa samostalnim testiranjem na Koronavirus budući da se u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske i dalje traži način kako ugovorene testove dopremiti iz SAD-a.

U posljednja dvadeset i četiri sata Policijska uprava zadarska zabilježila je sedamnaest dojava o kršenju mjera samoizolacije od čega su utvrđene tri.
U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno (do 24.3.2020./16.00h) ukupno 382 osobe zaražene Koronavirusom, a 16 osoba je ozdravilo i otpušteno je iz bolnice. Obavljeno je 3.013 testiranja. 


Skoči do alatne trake