Biograd na Moru Još dvije osobe pozitivne na test Koronovirusa, specijalizantica...

[KORONAVIRUS] Još dvije osobe pozitivne na test Koronovirusa, specijalizantica pedijatrije i 63-godišnjak

-

- Advertisment -spot_img

U Zadarskoj županije još dvije su osobe pozitvne na test Koronavirusa: 63-godišnji muškarac i specijalizantica pedijatrije Opće bolnice Zadar, priopćeno je na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije.
Šezdesettrogodišnjak je trenutno smješten na odjelu COVID-19 u zadarskoj bolnici, ima simptome bolesti, visoku temperaturu s respiratornim simptomima i u njegovoj epidemiološkoj anamnezi naveden je boravak u inozemstvu.
Druga osoba, rekao je epidemiolog Alan Medić, koja pozitivna na test Koronavirusa, a nije oboljela već je asimptomatski kliconoša, je specijalizantica pedijatrije na Odjelu pedijatrije u zadarskoj bolnici.
– Ono što je dobra stvar je da je radila samo jedan dan, u subotu. Kada je njezin kolega iz KBC Rebro dojavio joj da je obolio, mi smo isključili kolegicu s posla. Isti dan smo u samoizolaciju stavili sve njezine bliske kontakte i obavili dezinfekciju svih prostora u kojima je boravila. U toj situaciji u asimptomatskoj fazi kolegica se ponašala prema pravilima struke, nosila je masku i zaštitne rukavice tako je kontakt s pacijentima bio vrlo minimalan. – rekao je Medić.
Trenutno je 617 osoba u samoizolaciji na području Zadarske županije, za 161 osobu je završen zdravsteni nadzor odnosno samoizolacija i do jučer zabilježen je manji broj osoba koje su stavljene pod samoizolaciju – njih 13. U samoizolaciji je i sedam liječnika te osam medicinskih sestara.
Do sada četiri su pozitivna pacijenta u Zadarskoj županiji te je provedeno ukupno 49 testiranja, rekao je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.
Očekuju se rezultati još pet uzoraka. Dvoje oboljelih pacijenata koji leže u zadarskoj bolnici su stabilno. Isto tako, za jednu osobu dva su testa pokazala graničan rezultat, do 16 sati danas očekuje se i treći njegov nalaz.
Dojava o kršenju mjere samoizolacije, kazala je glasnogovornica Policijske uprave Zadarske Ivana Grbin, u posljednja dvadeset četiri sata bilo je četrnaest dok je utvrđeno jedno kršenje mjere o čemu je obaviješten nadležni sanitarni inspektor. Isto tako, bilo je četiri kršenja mjere strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima o čemu su obaviještene nadležne institucije.
Danas će s radom započeti izdvojena ambulanta za Koronavirus na Ravnicama u Zadru. Potrebna je prethodna najava dolaska na telefon 0800 8557 ili na 091 5404 189.


ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake