Subota, 20 travnja, 2024

[MJERE SPRJEČAVANJA] Stožer civilne zaštite Općine Sv. Filip i Jakov održao hitan sastanak

Stožer civilne zaštite Općine Sv. Filip i Jakov, na hitnom sastanku u Kino dvorani u Sv. Filip i Jakovu, održanom 16. ožujka 2020., donijeli su zaključak o potrebi poduzimanja mjera sprječavanja Koronavirusa na području Općine Sv. Filip i Jakov.
Načelnica općinskog stožera Renata Batur istaknula je neophodan angažman i pridržavanja mjera opreza svih subjekta ali i žitelja, posebno turista odnosno takozvanih „vikendaša“. Pritom će općinski stožer civilne zaštite pratiti upute Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne Zadarske županije i pravovremeno obavješćivati javnost putem medija.
Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić istaknuo je štićenike Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov te žitelje starije dobi kao skupine kojoj će najviše trebati posvetiti pozornost. Kazao je kako naša županija trenutno nema zaraženih što cijeloj zajednici daje mogućnost bolje pripreme od nekih drugih sredina.

– Procjena je da će u sljedeća tri tjedna na području naše županije nastati najveći val. To je procjena struke kao i činjenica da na temperaturi od 24 stupnja virus ne može preživjeti. Imamo oko 4 tisuća i 600 žitelja na području općine i dobre pretpostavke da se učinkovito obranimo od COVID-a 19. – kazao je, među ostalim, Pelicarić.

Članovi Stožera civilne zaštite Općine Sv. Filip i Jakov, odlukom općinskog vijeća, su: načelnica stožera Renata Batur (Turistička zajednica Općine Sv. Filip i Jakov), zamjenica načelnice stožera Josipa Mrkić (Općina Sv. Filip i Jakov) te članovi Stjepan Batur (Vatrogasna postrojba DVD Sv. Filip i Jakov), Kristijan Matešić (MUP – Policija), Valentin Rukavina (Općina Sv. Filip i Jakov), Nikolina Pedisić (Općina Sv. Filip i Jakov), Franka Troskot (Hrvatski Crveni križ), Miroslav Andrić (Državna uprava za zaštitu i spašavanje), Damir Majica (Vatrogasna postrojba DVD Sv. Filip i Jakov), dr. Ante Grbin (ordinacija obiteljske medicine Sv. Filip i Jakov, Gordana Kurtov (Osnovna škola Sv. Filip i Jakov), Barbara Čirjak (Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov), Mirjana Zalović (Dječji vrtić Cvit Sv. Filip i Jakov) te Tihomir Crnogorac (PIK Vinkovci plus d.o.o.).
Uz članove stožera, na sastanku su sudjelovali i članovi Kolegija općinskog načelnika te ostali koji dolaze iz različitih sfera zajednice značajnih za civilnu zaštitu.


ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE ZADARSKE ŽUPANIJE (16. ožujka 2020.)

I.

Na temelju Odluke Ministarstva zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 na području Republike Hrvatske od 11. ožujka 2020. godine, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, Stožer civilne zaštiti Zadarske županije, na sjednici održanoj 16. ožujka 2020. godine, donosi

ODLUKU
o potrebi ograničavanja rada i mjerama ponašanja na području Zadarske županije od 17. ožujka 2020. godine

Ovom Odlukom nalaže se provedba mjera radi sprječavanja širenja koronavirusa COVID-19 na području Zadarske županije
– privremenog ograničavanja rada trgovina i trgovačkih centara do 18 sati uz obavezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera donesenih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,
– privremene obustave rada ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak proizvodnje i dostave hrane i rada pučkih kuhinja, uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera donesenih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,
– privremene obustave rada kino dvorana, kazališta, muzeja, knjižnica i čitaonica,
– privremene obustave rada uslužnih djelatnosti (frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri, i drugih) u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima,
– privremene obustave rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara,
– privremene obustave održavanja izložbi, revija, sajmova,
– privremene obustave rada plesnih škola, dječjih i drugih radionica,
– privremene obustave rada noćnih i disko klubova.



II.


Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, primjenjuje se od 17. ožujka 2020. godine, a ostaje na snazi do opoziva.

KLASA: 810-01/17-01/05
URBROJ: 2198/1-01-20-128
Zadar, 16. ožujka 2020. godine
                                                             

NAČELNIK:
Šime Vicković, pristup.mech.



Korisni linkovi:

Više informacija o Korona virusu na:

Službena stranica Vlade Republike Hrvatske o Koronavirusu: https://www.koronavirus.hr
Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske – https://zdravlje.gov.hr/
Hrvatski zavod za javno zdravstvo – https://www.hzjz.hr/
Ravnateljstvo civilne zaštite Republike Hrvatske – https://civilna-zastita.gov.hr/
Hrvatska liječnička komora – https://www.hlk.hr/koronavirus-najnovije-informacije.aspx


Skoči do alatne trake