Sv. Filip i Jakov Općina Sv. Filip i Jakov podiže kredit za...

[IZVANREDNA SJEDNICA] Općina Sv. Filip i Jakov podiže kredit za gradnju novog dječjeg vrtića u Turnju

-

- Advertisment -spot_img

U Svetom Filip i Jakovu, u općinskoj vijećnici, pod predsjedanjem predsjednika Vijeća Igora Pedisića (HDZ), održana je izvanredna sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov.
Od ukupno trinaestero vijećnika, sjednici je nazočilo desetero: Marin Colić (HDZ), Zelina Kadija (HDZ), Renata Batur (HDZ), Anamarija Matešić (HDZ), Željko Serdarević (HDZ), Marijana Mrvičić (HDZ), Igor Pedisić (HDZ), Tomislav Demo (HDZ), Romano Raspović (HNS) te Josipa Skazlić (MODES). Izostali su Snježana Raspović (MODES), Matej Mikulić (MODES) i Jovita Pirović (MODES).

– Ovo je izvanredna sjednica, ne zbog izvanrednog stanja, nego zbog poštivanja rokova i odluka koje moramo usvojiti u zadanom roku. – pojasnio je na početku razlog sazivanja izvanredne sjednice predsjednik Vijeća Igor Pedisić (HDZ).

Većinom glasova prihvaćena je odluka o kreditnom zaduženju Općine Sv. Filip i Jakov kojim će se sufinancirati izgradnja novog Dječjeg vrtića Cvitić u Turnju. Kroz Program kreditiranja EU projekata Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) te uz rok otplate od sedam godina i poček od dvije godine, Općina Sv. Filip i Jakov zadužit će se za ukupan iznos od približno 8 milijuna i 290 tisuća kuna.

Shodno tome, prihvaćena je i odluka o prvom ovogodišnjem rebalansu općinskog proračuna, odnosno odluka o prvim izmjenama i dopunama proračuna. Iznos proračuna nije se promijenio već iznosi pojedinih stavki, a unešene su i neke nove, kazala je Vlatka Budanović, voditeljica Odsjeka za financije i računovodstvo, kao što su isplata božićnica umirovljenicima te manifestacija Gušti mora sufinancirana iz programa LAGUR-a Lostura.
Usvojen je prijedlog odluke o prijenosu prava vlasništva nad komunalnim i vodnim građevinama putem temeljnog kapitala.

– Ovdje se radi o mreži Svetog Petra na Moru za koju je u tijeku sudsko vještačenje. Donesen je novi zakon o vodama koji nalaže okrupnjavanje vodnih tvrtki. Ovo je samo stvaranje što bolje pozicije za Općinu Sv. Filip i Jakov i Komunalac ili za buduće eventualno okrupnjavanje sa Zadrom ili nekom drugim. Izrađen je elaborat procjene mreže za koju znamo da je svaka kuća u selu dala po pet tisuća ondašnjih maraka. Govorimo o povećanju temeljnog kapitala za 4 milijuna i 850 tisuća kuna temeljem procjene sudskog vještaka. – obrazložio je vijećnik Marin Colić (HDZ) i direktor Komunalca.
Prihvaćena je odluka o proglašenju statusa javnog dobra u općoj uporabi. Prema riječima pročelnika Jure Jelenića, radi se dijelu nekretnine u površini od 1350 četvornih metara, u naravi parkiralište kraj igrališta u Sikovu.

– Pri provedbi geodetskih elaborata u Katastru došlo je do netočnih identifikacija čestica stare i nove izmjere budući da se rade ručno. Prije provedbe elaborata zatraženo je da se korigiraju stari brojevi čestica. – pojasnio je Jelenić.
Prihvaćanjem izmjena odluke o komunalnoj naknadi čime su iznosi naknade usklađeni s novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu zaključena je izvanredna sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov.


ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake