Petak, 19 travnja, 2024

[KAMENOVANJE AUTOBUSA] Nad još četiri maloljetne osobe provedeno kriminalističko istraživanje

Tijekom protekla 24 sata, na području PU zadarske evidentirana je teška krađa, krađa,  te 4 prometne nesreće u kojima je jedna osoba  lakše ozlijeđena.

Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom – kamenjem na autobus

Policijski službenici Policijske postaje Biograd na Moru proveli su kriminalističko istraživanje nad još četiri maloljetne osobe (u dobi od 16 i 17 godina) koje se sumnjiče za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Prema četvorici maloljetnika nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Naime, sedmoricu maloljetnike se sumnjiči da su 1. studenog 2019. navečer, oko 22.30 sati na D-8, na ulazu u Biograd, iz obližnje šume bacili nekoliko kamenja u pravcu autobusa vlasništvo prijevozničkog poduzeća iz Osijeka, a koji je prometovao na relaciji Imotski-Osijek.
Tom prilikom je jedan kamen pogodio u bočno prozorsko staklo autobusa, koje je razbijeno dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

Teška krađa

U periodu od petka do utorka u Viru nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu  58 i 40-godišnjaka, odakle je otuđio dvije televizije.
Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa

U ponedjeljak tijekom dana u Korlatu, nepoznati počinitelj je otuđio dvije motorne pile u vlasništvu 50-godišnjaka.
Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Manje oružja – manje tragedija

Jučer su u Zadru i Benkovcu građani policijskim službenicima predali pušku M-48 te 16 ručnih bombi koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.


Skoči do alatne trake