Petak, 29 ožujka, 2024

[USUSRET BLAGDANIMA] Poklonite „Hrvatski otočni proizvod“!

U sklopu nadolazećeg tradicionalnog Sajma „Hrvatskog otočnog proizvoda“ u Zagrebu, koji će se održati od 14.11. do 24.11.2019. na Trgu bana Jelačića i na kojem će ponuditi vrhunske otočne proizvode označene oznakom Hrvatski otočni proizvod (HOP), čak tridesetero izlagača s otoka Visa, Brača, Lastova, Korčule, Raba, Krka, Prvića, Rave, Hvara, Ugljana, Dugog otoka, Cresa i poluotoka Pelješca, Udruga poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ pokreće kampanju pod nazivom Poklonite „Hrvatski otočni proizvod“.

Ovom promidžbenom kampanjom želi se skrenuti pozornost javnosti na bogatstvo vrhunskih proizvoda kojima obiluju hrvatski otoci, a posebno na proizvode označene oznakom „Hrvatski otočni proizvodi“ koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, a koja jamči izvornost, otočno podrijetlo, tradiciju i vrhunsku kvalitetu proizvoda.

Poziva se javnost, institucije, ministarstva, županije, gradovi i općine i svi ljubitelji originalnih, tradicionalnih proizvoda, da za nadolazeće blagdane kupe i poklone svojim najbližima, prijateljima i poslovnim partnerima, „Hrvatski otočni proizvod“ i na taj način podrže otočnu proizvodnju i poklone proizvod s okusom i mirisom mora.

U bogatoj paleti hrvatskih otočnih proizvoda nalaze se prehrambeni proizvodi, tradicionalne otočne slastice, vrhunska vina, likeri, maslinovo ulje, med, sir, kozmetički proizvodi na bazi ljekovitog bilja s otoka te unikatni nakit i suveniri prožeti tradicijom te izrađeni od prirodnih materijala.

Oznaku HOP također imaju i nematerijalni proizvodi, kulturna baština s otoka i određene manifestacije poput Svjetskog prvenstva u branju maslina s Brača i utrka Škraping s Pašmana.


Skoči do alatne trake