Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[SREDNJA ŠKOLA BIOGRAD NA MORU] Obilježen Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Na inicijativu Europske komisije pokrenut je Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u sklopu kojeg je sudjelovala i Srednja škola Biograd na Moru.
Svoje aktivnosti, na poticaj profesorice Davorke Demo i ravnatelja škole Ivice Kere te uz podršku profesora strukovnih predmeta, i ove godine Srednja škola Biograd na Moru prijavila je Europskoj komisiji. Tako je prvog dana održano natjecanje iz deseteroprstnog slijepog pisanja učenika smjera ekonomist na predmetu Poslovne komunikacije kojeg predaje prof. Davorka Demo. Najvještiji bio je učenik 2.b razreda Karlo Fuzul s 231 otkucajem u minuti.

– Sve pohvale Karlu i želimo mu puno uspjeha u postavljanju novog rekorda na razini škole. Do sada je rekord 306 otkucaja u minuti. – rekla je prof. Davorka Demo.
Dan poslije, učenici smjera ekonomist posjetili su dvije poslovne organizacije, Tvornicu mreža i ambalaže te Duo Peka Biograd. Uz stručno vodstvo kroz proizvodne pogone te predavanja predstavnika tvrtki, učenici su bolje povezali teoriju i praksu iz različitih predmeta na konkretnim primjerima.

Posljednjeg dana obilježavanja Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju održani su Dani kruha. Tom prigodom učenici smjera kuhar te dijela ostalih učenika pripremili su krušne proizvode. Isto tako, kako bi se približili i bolje upoznali s različitim strukama, održano je predstavljanje vježbeničke tvrtke učenika smjera ekonomist. Predmet Vježbenička tvrtka, vrijedi dodati, predaju profesorice Inka Batur i Kornelija Peraić.

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju održava se kako bi strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim.
Događanja su se održavala u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Cilj ovih aktivnosti je podizanje svijesti o važnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u svojoj zajednici i u cijeloj Europi.


Skoči do alatne trake