Biograd na Moru Zaklada "Hrvatska za djecu" odobrila pedeset tisuća kuna...

[DJEČJI VRTIĆ BIOGRAD] Zaklada “Hrvatska za djecu” odobrila pedeset tisuća kuna za djecu s teškoćama u razvoju

-

- Advertisment -spot_img

Dječji vrtić Biograd, u okviru svog redovitog programa brine i o skupini djece s teškoćama u razvoju iz spektra autizma za što je dobio zasluženo priznanje. Financijsku potporu od približno pedeset tisuća kuna Dječji vrtić Biograd dobio je za projekt rada s takvom skupinom djece apliciranjem na natječaj Zaklade „Hrvatska za djecu“, neprofitabilne organizacije koju je osnovala Republika Hrvatska.
Projekt pod nazivom „Senzorni centri za pomoć djeci s TSA u procesu inkluzije“ zaklada je prepoznala kao vrijedan i kvalitetan te će ga sufinancirati sa 49.808,00 kuna, što će olakšati rad s ovom osjetljivom skupinom polaznika.

Esma Brzić

– Inkluzija podrazumijeva proces u kojem se djeca s teškoćama u razvoju odgajaju i obrazuju u okruženju sa svojim vršnjacima. To je proces stvaranja osjećaja pripadnosti grupi u kojoj dijete s teškoćama boravi. –  rekla je ravnateljica biogradskog vrtića Esma Brzić dodavši kako je program rada s djecom s teškoćama vrlo specifičan, zahtijeva posebnu brigu.
Projekt se odnosi na pomoć djeci s teškoćama iz aspekta autizma, odnosno sa senzornim i govorno-komunikacijskim teškoćama.


– Dobivena sredstva uložit ćemo na suvremenu senzornu didaktiku koja će biti od velike pomoći pri uključivanju djece u inkluzivni, odnosno redoviti program rada vrtića. – istakla je Brzić.
Grad Biograd na Moru sufinanciranjem pomaže rad ove skupine djece u biogradskom vrtiću.
– Stoga nas posebno raduje i priznanje zaklade što dakako potvrđuje da smo na dobrom putu. Nažalost, sve je više djece kojoj je potreban takav specijalni program a pomoći onima koji trebaju pomoć, naša je misija. – dodala je Brzić.


Posjeti Maškovića hanu, policijskoj postaju i autoservisu

Inače, rujan je u Dječjem vrtiću Biograd bio ispunjen raznim aktivnostima, od posjeta spomeniku kulturno-povijesne baštine Maškovića hanu u Vrani do posjeta policijskoj postaji u Biogradu.
Toga dana u Policijskoj postaji Biograd na Moru načelnika Petra Strmote bilo je vrlo živo, a radoznali mališani bili su ushićeni boravkom, razgledanjem postaje te razgovorom s djelatnicima.
Potom su s neskrivenim zanimanjem obišli i prostorije postaje, vozila, a na kraju „provjerili“ ispravnost i zvuk policijskih sirena što je bio vrhunac ovoga uzbudljivog posjeta.

– Uz to, vrijedno je naglasiti da imamo i vrlo dobru suradnju s roditeljima a ona je rezultirala aktivnošću u kojoj se djeca upoznaju s različitim profilima, obrtima i uslugama. Tako se ta suradnja, nakon vožnje vlakićem i posjete polupodmornici, nastavila ovoga puta kod jednog tate u automehaničarskoj radionici „Labar“ – navodi ravnateljica Brzić.
Skupine mališana „Tigrići“ i „Mudre sove“ imali su prigodu vidjeti i čuti sve što ih je zanimalo o automobilima, kako i zašto se kvare te kako onda idu kod svog „doktora“ na popravak.
– Uskoro nam slijedi posjet Javnoj vatrogasnoj postrojbi Biograd na Moru, tvrtki Vrana, Tkonu na otoku Pašmanu i drugdje. Tome se već naveliko veselimo! – zaključila je odgojiteljica Nikoleta Mustapić.


Priznanje pedagoginji Višnji Milačić Žurić


Javnosti i nije poznato pa treba naglasiti kako je Povjerenstvo za polaganje Državnog stručnog ispita za pedagoge nedavno pohvalila Višnju Milačić Žurić, pedagoginju u Dječjeg vrtića Biograd, kao najbolju mentoricu mladim pedagozima u Zadarskoj županiji. Naime, stručni suradnici/pedagozi pripravnici u dječjim vrtićima polažu stručni ispit na temelju važećih zakonskih propisa i okvira kojima se regulira djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja.


FOTOGALERIJA


ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake