Biograd na Moru Đani Stipaničev i Nera Gojanović oduševili biogradsku publiku

[VEČER TALIJANSKIH CANZONA I EVERGREENA] Đani Stipaničev i Nera Gojanović oduševili biogradsku publiku

-

- Advertisment -spot_img

Pred prepunim Narodnim trgom, u staroj jezgri Biograda na Moru, vokalisti iznimnog glasa i miljenici publike Šibenčani Nera Gojanović i Đani Stipaničev, uz klavijatursku pratnju pijanistice rodom Zadranke Gordane Pavić, koncertom „Večer talijanske canzone i evergreena“ oduševili su biogradske poklonike vječnih melodija.

Suradnja tenora Đanija Stipaničeva i mezzospranistice Nere Gojanović uspješno traje već dvanaest godina, a započela je nastupom u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 2007. godine kada su zajedno otpjevali uspješnicu Andree Bocellija „Con te partiro“.

Uz ovu, publika je tijekom jednoiposatnog koncerta uživala i u drugim svevremenskim skladbama poput „Beautiful Maria of My Soul“, „Summertime“, „My Way“, „Fly Me to The Moon“, skladbama iz poznatih mjuzikala „This Is The Moment“, „I Got Life“ i „Jalta, Jalta“ kao i talijanskim canzonama „Parlami d’amore Mariu“, „Chitarra romana“ i druge.


ĐANI STIPANIČEV

Đani Stipaničev poznat je kao hrvatski pjevač s prepoznatljivim glasovnim mogućnostima. Pored toga što je uspješni pjevač, poznat je i kao kazališni glumac. Izdao je tri albuma, nastupao je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i dobitnik je brojnih nagrada za životno djelo.
Godine 1999. dobio je Nagradu za interpretaciju na festivalu u Splitu pjesmom “Zbog tebe”. Zatim je na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku 2005. godine dobio Prvu nagradu publike i Nagradu za najbolju interpretaciju.
Godine 2009. na Festivalu Šibenik osvojio je prvu nagradu stručnog žirija i prvu nagradu publike, za pjesmu “Sve smo bliži” koju je izveo zajedno s klapom Maslina.
Godine 2004. za predstavu “Priča sa zapadne strane” osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta.

NERA GOJANOVIĆ

Nera Gojanović završila je Muzičku akademiju u Zagrebu 1997. godine u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Diplomirala je 2003. godine te iste godine upisala magisterij na akademiji u Zagrebu u klasi primadone Nelli Manuilenko.
Od veljače 2008. godine angažirana je kao umjetnička suradnica za glazbenu i glazbeno-scensku djelatnost u Šibenskom kazalištu te kao selektorica glazbenog dijela programa Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Član je povjerenstva Sajma u srednjevjekovnom Šibeniku te umjetnička voditeljica i producentica Festivala klasične glazbe “Musica appassionata”.
Organizirala je i producirala više od pedeset koncerata, glazbeno-scenskih djela te naposljetku i prvu operu u produkciji Šibenskog kazališta nakon gotovo cijelog stoljeća.ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake