Subota, 20 travnja, 2024

[VEČER TALIJANSKIH CANZONA I EVERGREENA] Đani Stipaničev i Nera Gojanović oduševili biogradsku publiku

Pred prepunim Narodnim trgom, u staroj jezgri Biograda na Moru, vokalisti iznimnog glasa i miljenici publike Šibenčani Nera Gojanović i Đani Stipaničev, uz klavijatursku pratnju pijanistice rodom Zadranke Gordane Pavić, koncertom „Večer talijanske canzone i evergreena“ oduševili su biogradske poklonike vječnih melodija.

Suradnja tenora Đanija Stipaničeva i mezzospranistice Nere Gojanović uspješno traje već dvanaest godina, a započela je nastupom u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 2007. godine kada su zajedno otpjevali uspješnicu Andree Bocellija „Con te partiro“.

Uz ovu, publika je tijekom jednoiposatnog koncerta uživala i u drugim svevremenskim skladbama poput „Beautiful Maria of My Soul“, „Summertime“, „My Way“, „Fly Me to The Moon“, skladbama iz poznatih mjuzikala „This Is The Moment“, „I Got Life“ i „Jalta, Jalta“ kao i talijanskim canzonama „Parlami d’amore Mariu“, „Chitarra romana“ i druge.


ĐANI STIPANIČEV

Đani Stipaničev poznat je kao hrvatski pjevač s prepoznatljivim glasovnim mogućnostima. Pored toga što je uspješni pjevač, poznat je i kao kazališni glumac. Izdao je tri albuma, nastupao je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i dobitnik je brojnih nagrada za životno djelo.
Godine 1999. dobio je Nagradu za interpretaciju na festivalu u Splitu pjesmom “Zbog tebe”. Zatim je na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku 2005. godine dobio Prvu nagradu publike i Nagradu za najbolju interpretaciju.
Godine 2009. na Festivalu Šibenik osvojio je prvu nagradu stručnog žirija i prvu nagradu publike, za pjesmu “Sve smo bliži” koju je izveo zajedno s klapom Maslina.
Godine 2004. za predstavu “Priča sa zapadne strane” osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta.

NERA GOJANOVIĆ

Nera Gojanović završila je Muzičku akademiju u Zagrebu 1997. godine u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Diplomirala je 2003. godine te iste godine upisala magisterij na akademiji u Zagrebu u klasi primadone Nelli Manuilenko.
Od veljače 2008. godine angažirana je kao umjetnička suradnica za glazbenu i glazbeno-scensku djelatnost u Šibenskom kazalištu te kao selektorica glazbenog dijela programa Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Član je povjerenstva Sajma u srednjevjekovnom Šibeniku te umjetnička voditeljica i producentica Festivala klasične glazbe “Musica appassionata”.
Organizirala je i producirala više od pedeset koncerata, glazbeno-scenskih djela te naposljetku i prvu operu u produkciji Šibenskog kazališta nakon gotovo cijelog stoljeća.



Skoči do alatne trake