Petak, 29 ožujka, 2024

[NA VRGADI] Uz pjesmu i ples proslavljen blagdan Velike Gospe

Na otoku Vrgadi, na Trgu hrvatskog viteza Elija Banova u središtu mjesta, u organizaciji domaćeg Kulturno-umjetničkog društva „Skuti materini“, proslavljen je blagdan Velike Gospe.

Članovi Kulturno-umjetničkog društvo „Skuti materini“, uz gitarsku pratnju Mugdeira Tutića, čitali su pjesme likovnog stvaraoca i pjesnika, prerano preminulog Rosarija Jurišića, rođenog u Zadru, a podrijetlom s otoka Vrgade. Stihove su čitale najstarija članica Vilma Mileta, a potom povratnice iz SAD-a Marija Čulić i Mira Čulić.

Pjevačku dionicu nastupa folkloraši s Vrgade zaključili su pjesmom o otoku Vrgadi „Mali školj“ koju je napisao i uglazbio vrgadinski zet Mugdeir Tutić. Nastup „Skuta materinih“ završio je izvedbom izvornog vrgadinskog kola. Za ovu prigodu bili su izloženi likovni radovi Rosarija Jurišića.

– Kulturno-umjetničko društvo „Skuti materini“ broji dvadesetak aktivnih članova i još toliko povremenih. Svake godine organiziramo dvije priredbe: Proslavu blagdana svete Ane i Joakima kroz manifestaciju „Vrgadinske užance“ 26. srpnja te proslavu blagdana Velike Gospe 15. srpnja. – rekla je predsjednica KUD-a Dušanka Arapović.
U drugom dijelu zabavnog programa svirao je i pjevao duo „Adriatic“ iz Splita, a domaći i gosti svih naraštaja, pjesmu i ples, uživali su u svježe pripremljenim jelima i slasticama, od mesnih jela, srdela, tjestenine, fritula do kroštula.


FOTOGALERIJA


Skoči do alatne trake