Biograd na Moru Deseci tisuća posjetitelja proslavilo Dan pobjede i domovinske...

[BIOGRADSKA NOĆ] Deseci tisuća posjetitelja proslavilo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

-

- Advertisment -spot_img

Najveća turistička manifestacija u Biogradu na Moru „Biogradska noć“, posvećena oslobodilačkoj vojnoj akciji Oluja i Danu pobjede i domovinske zahvalnosti te Danu hrvatskih branitelja, i ove godine privukla je nekoliko desetaka tisuća gostiju, što stranih, što domaćih.

„Rijeke ljudi“ slile su se na obalu Biograda kako bi doživjele izvorne okuse i mirise uz glazbu i pjesmu zabavno-klapskih izvođača. Nastupi Gazda, klape Monada pa nakon spektakularnog piroglazbenog vatrometa, Luke Nižetića i The Second Hand Banda, podizali su raspoloženje i ritam, a za „probiti se“ kroz masu posjetitelja od jedne pozornice u ribarskoj luci do one druge ispred gradske uprave, mnogima je trebalo i do pola sata. Toliko očekivanom vatrometu uz glazbenu podlogu od Oliverovih uspješnica za sva vremena, prethodio je ništa manje atraktivni defile osvijetljenih brodica koje su, uz ugašenu javnu rasvjetu, stvorile nezaboravan ugođaj ljetne noći u Biogradu.

Mirisi svježe pripremljenih jela izvornog podrijetla, od rižota sa školjkama i škampima, srdela sa gradela, slanih srdela, raznih sireva, pršuta, pancete do kroštula, privlačili su goste ka izlagačkim stolovima koji pritom nisu štedjeli par desetaka kuna za obrok vrhunskog okusa.
Jedni od vjernih izlagača i sudionika biogradskih manifestacija bilo je i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Matučec iz Varaždina, supružnika Darka i Anice Matučec.

Anica i Darko Matučec već desetak godina sudjeluju na biogradskim manifestacijama

– Već desetak godina sudjelujemo na Gastro stolu Biograd, prijašnjem Biogradskom stolu. Ovo nam je peta godina na Biogradskoj noći. Bavimo se proizvodnjom i prodajom svježih kupina na koje ste nažalost zakasnili jer smo ih sve prodali te proizvodnjom vina i džemova. – ukratko nam je rekao Darko Matučec.
Na gotovo jednom hektru površine uzgajaju oko tisuću i tristo grmova što je dostatno za oko dvije i po do tri tisuće litara vina te nešto za džem kojeg proizvode na starinski način bez konzervansa, aditiva i drugih dodataka.

– U Biogradu su najbolji hrvatski kupci koji imaju novca, a od stranih vino najviše kupuju pretežito Poljaci, Mađari i Slovaci. – kazao nam je Darko Matučec.
Završetkom veličanstvenog vatrometa u realizaciji tvrtke Mirnovec, zabava nije prestala te se uz pjesmu i opušteno ozračje nastavila do kasno u noć.ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake