Petak, 29 ožujka, 2024

[KONCERT] Mladi glazbenici na godišnjem koncertu pokazali što su naučili

U povodu završetka školske godine polaznici Odjela glazbene škole Osnovne škole Biograd na Moru održali su godišnji koncert na kojem je samostalno nastupilo šesnaestero učenika od prvog do šestog razreda, a skupno tamburaški orkestar uz ravnanje voditelja glazbene škole Željka Dretvića. Uz njega, učenike su pratili učitelji Ivana Barišić, Antonija Baus, Lucija Butina, Ivan Šare, Alfred Trojan te Martina Latin-Kolega.

Redom su nastupili učenici Andrija Marić na bisernici, Dora Deur na glasoviru, Ante Galešić na gitari, Nina Erlić na glasoviru, Magdalena Leovac na braču, Karla Gulan na gitari, Sunčica Mandić na flauti, Jelena Ostojić na glasoviru, Lea Pešić na klarinetu uz pratnju učitelja Antonije Baus na klarinetu i Alfreda Trojana na gitari, zatim, Ana Vodopija i Jakov Pilić na gitari, Karla Bošnjak na glasoviru, Aneta Jović na klarinetu uz pratnju učiteljice Antonije Baus, Laura Pavičić na glasoviru, Mate Jakovljev na braču te Lana Deur na glasoviru.

– Ovo dvadeset i četvrti završni godišnji koncert otkada je osnovana glazbena škola te na kojem nastupaju najbolji učenici uz nastup pojedinih mentora. Ove godine osvojili smo zapažene međunarodne nagrade: Lea Pešić i Aneta Jović, obje iz klarineta na međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“ u Splitu. Ima li smo i sedam zapaženih nastupa našeg mješovitog orkestra koji je proglašen jednim od najuspješnijih na Smotri glazbenih aktivnosti osnovnih škola Zadarske županije održanoj u HNK Zadar. Isto tako, vrijedi spomenuti i zajednički nastup našeg mješovitog orkestra te pjevačkih zborova glazbene i osnovne škole, također u Zadru. – istaknuo je ravnatelj Osnovne škole Biograd na Moru Jordanko Miloš.

Mladi glazbenici iz biogradske osnovne škole česti su gosti na kulturnim događajima u gradu kao što su izložbe i promocije knjiga. Nastupili su i na ovogodišnjoj Smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo u Benkovcu.
Ove godine pripremni razred glazbene škole broji dvadeset šest kandidata, a školu uspješno završava šesnaest učenika. Odjel glazbene škole Osnovne škole Biograd na Moru iznjedrio je sedam profesora, a šestero ih trenutno studira na glazbenoj akademiji.


Skoči do alatne trake