Biograd na Moru Karlo Ressler i kandidati HDZ-a za Europski parlament...

[KAMPANJA] Karlo Ressler i kandidati HDZ-a za Europski parlament posjetili gradilište poduzetničkog inkubatora u Biogradu

-

- Advertisment -spot_img

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković boravio je u Zadru gdje su mu se pridružili i kandidati “Zelene skupine” Hrvatske demokratske zajednice za EU parlament: Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić.
Tom prigodom kandidati su posjetili, između ostalih, i gradilište Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru vrijedno 38 milijuna kuna od čega je 20 milijuna osigurano iz EU fondova, odnosno iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Važnost projekta istaknuo je i domaćin gradonačelnik grada Biograda na Moru Ivan Knez.

– Cilj projekta je doprinijeti održivom rastu poduzetništva i radnih mjesta, posebno za mlade i nezaposlene osobe. Naime, poduzetnički inkubator je istinska “majka kvočka” za sve nove poduzetnike i sve one tzv. stare poduzetnike, a koji imaju novi proizvod. – rekao je Knez dodajući kako će u prizemlju biti proizvodni pogoni a na katu uredi za nove poduzetnike.
Uz spomenute, susretu na trenutno najskupljem gradilištu u Biogradu, pridružili su se i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta, zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Tonči Šangulin, direktor Komunalca Marin Colić, direktor Bošane Krunoslav Pešić, ravnatelj Osnovne škole Biograd na Moru Jordanko Miloš, voditelj LAG-a Laura Ivan Čupić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić i drugi.

Karlo Ressler

– Grad Biograd na Moru trenutno sudjeluje na projektima ukupne vrijednosti preko 120 milijuna kuna među kojima su reciklažno dvorište, Centar za socijalnu skrb, Turističko-informativni centar, Centar za aktivni turizam BioSfera i drugi. – dodao je Knez.
Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenković i autor programa HDZ-a za europske izbore, iskazao je zadovoljstvo da kandidati za EU parlament imaju prigodu i u Zadarskoj županiji predstaviti sve prednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

– Jasno koje su naše temeljne vrijednosti i što smo zajedno postigli kao društvo u proteklih trideset godina, posebno za Dalmaciju, Zadarsku županiju i cijeli ovaj kraj, za jednu Europu nove generacije, za velike promjene kojima danas svjedočimo ali koje će bit posebno očite u sljedećih pet godina. – istaknuo je Ressler.
Četiri razine, lokalna, županijska, državna i europska, dodao je Ressler, su neodvojivo povezane i jedna je od ključnih poruka HDZ-ovih kandidata.
– Jedino na ovaj način možemo nastaviti raditi promjene koje su potrebne i ovdje u Biogradu, u Zadarskoj županiji koja se posebno dobro razvija u posljednje vrijeme, ali i u cijeloj Hrvatskoj. – zaključio je Ressler.


ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake