Biograd na Moru Dogodine Biograd u sezonu ulazi s novim Turističko-informativnim...

[POTPISAN UGOVOR] Dogodine Biograd u sezonu ulazi s novim Turističko-informativnim centrom

-

- Advertisment -spot_img

Gradonačelnik Ivan Knez, u ime nositelja projekta Grada Biograda na Moru, te direktor tvrtke Primat RD d.o.o. iz Hrvatskog Leskovca Viktor Rožman, potpisali su ugovor o rekonstrukciji, opremanju i uređenju budućeg Turističko-informativnog centra Biograd na Moru u vrijednosti od 3 i po milijuna kuna.
– Drago nam je, i sretni smo zbog toga, da je naš partnerski odnos između Javne ustanove Park prirode Vransko jezero, Grada Biograda na Moru i Lokalne akcijske grupe Laura došao u fazu potpisivanja ugovora o radovima na rekonstrukciji i opremanju turističko-informativnog centra. – rekao je ravnatelj JU Park prirode Vransko jezero Danijel Katičin.

Mala zgrada u kojem je sada smješten Centar za socijalnu skrb Biograd na Moru, prije to Ured za obranu, a u prošlosti antimalarijska stanica.
– Nekada je tu bila antimalarijska stanica upravo zbog blizine močvare odnosno Vranskog jezera. Danas su nova vremena, ne suzbijamo više malariju već štitimo ostatak močvare, a u tom prostoru sada će se urediti turističko-informativni centar u kojem ćemo informirati i educirati posjetitelje svih vrsta o važnosti očuvanja močvare: od djece do odraslih, turista i nas samih zaposlenika u zaštiti prirode i gradskoj upravi. – dodao je Katičin.
Ivan Čupić, voditelj LAG Laure kazao je da je lokalna akcijska grupa tu da povezuje sva tri sektora: i OPG-ovce, Grad Biograd i Park prirode Vransko jezero.

– Ukupna vrijednost projekta iznosi 29,9 milijuna kuna, od čega su ukupni prihvatljivi troškovi 22,3 milijuna. – kratko je kazao Ivan Čupić.
Za bespovratno sufinanciranje odobrena su sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u najvišem intenzitetu potpore od posto ukupnih prihvatljivih troškova u iznosu od gotovo 19 milijuna kuna. Važnost projekta prepoznao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 10 posto odobrenog sufinanciranja fondu prihvatljivih troškova u iznosu 1,62 milijuna kuna.

Ivan Knez zahvalio se ravnatelju Katičinu na suradnji i sudjelovanju u zajedničkom projektu kroz koji je Biograd na Moru dobiti suvremeni turističko-informativni centar u središtu grada.
– Kako će taj TIC funkcionirati, to ćemo još vidjeti. Normalno, što manje ljudi da bude što manje izdataka za plaće, kako to EU i traži, jer u suprotnom ispadne da projekt nije samoodrživ. – naglasio je Knez.
Rok izvođenja radova je deset mjeseci, a gradonačelnik Knez dodao je kako će se radovi izvoditi, najvjerojatnije, i za vrijeme ljetne sezone kako bi radovi bili gotovi i prije roka.
Javna ustanova Park prirode Vransko jezero trenutno provodi projekt “Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te u okviru javnog poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“.
Razdoblje provedbe projekta je od početka obavljanja aktivnosti projekta, odnosno od 26. ožujka 2014. godine, do završetka obavljanja predmetnih aktivnosti odnosno do 31. prosinca 2021. godine. Partneri u ovom projektu su Grad Biograd na Moru, Udruga BIOM i udruga LAG Laura.

Viktor Rožman i Ivan Knez

Sve aktivnosti koje se provode projektom međusobno su povezane, predstavljaju preduvjet ili nadogradnju jedna drugoj, a ostvarenjem pojedinačnih rezultata, kao što su nadogradnja prezentacijsko-obrazovnih kapaciteta, povezivanje nezavisnih atrakcija u integralnu posjetiteljsku cjelinu, obogaćivanje turističke ponude Parka prirode Vransko jezero, bolje praćenje posjetitelja, promicanje održivog razvoja i zaštite okoliša te informiranje i edukacija posjetitelja, lokalnog stanovništva i zaposlenika,  kumulativno se ostvaruje postavljeni cilj i svrha projekta.

Svrha odnosno specifični cilj projekta je povećanje privlačnosti i edukativnih sadržaja te uspostava boljeg upravljanja posjetiteljima u Parku prirode Vransko jezero čime se daje izravan doprinos ostvarenju općeg cilja projekta: Održivom korištenju odredišta prirodne baštine i održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.


ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

[VRIJEDNA DONACIJA] Biogradska bolnica dobila novčanu pomoć gospodarstvenika za nabavu dva uređaja vrijedna više od 100 tisuća eura

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru osigurala je opremu vrijednu više od 100 tisuća eura koja je rezultat...

[“GASTRO KREIRAJ SAM”] Veliki uspjeh biogradskih srednjoškolaca u konkurenciji 25 strukovnih škola

Učenici 2. razreda smjera kuhar Patrik Čudina i Noa Rudić osvojili su 3. mjesto na natjecanju "Gastro kreiraj sam"...

[JAVNI POZIV] Prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti na području Parka prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero objavljuje pozive za javno prikupljanje ponuda za izdavanje koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti...

[„ČUDINOV DAN“] Nastavljen hvalevrijedan običaj kada Čudinovi počaste cijelo selo

Na dan prije korizme, U Pakoštanama na trgu ispred mjesne crkve, održan je desetljećima dug tradicionalni događaj - „Čudinov...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[PREMJEŠTAJ PLOVILA U JAZU] Zbog sanacije tri sjeverna gata, korisnici se obvezuju premjestiti plovila

Županijska lučka uprava Zadar obavještava korisnike prva tri sjeverna gata u luci Jaz u Biogradu na Moru o početku...

[TKO IMA NAJKVALITETNIJE ULJE?] Održana šesta Manifestacija mladih maslinovih ulja u Vrani

Podjelom nagrada i priznanja sudionicima po šesti put održana je  “Manifestacija mladih maslinovih ulja” u baštinskom hotelu Maškovića han...

Must read

- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

Skoči do alatne trake