Biograd na Moru Predstavljen program ovogodišnjeg „Slovenskog vikenda“

[SAJAM U LJUBLJANI] Predstavljen program ovogodišnjeg „Slovenskog vikenda“

-

- Advertisment -spot_img

Grad Biograd na Moru nastupio je i ove godine u suradnji s  Turističkom zajednicom grada Biograda na Moru na sajmu „Natour Alpe Adria“ u Ljubljani održanom od 31. siječnja do 3. veljače ove godine.

Tom prigodom brojnim posjetiteljima sajma predstavljena je turistička ponuda grada i okolnih mjesta, a poseban naglasak je bio na najavi prve velike ovogodišnje manifestacije koja je namijenjena upravo posjetiteljima iz Slovenije – „Slovenski vikend“ predviđen za od 27. travnja do 5. svibnja 2019. godine u Biogradu na Moru.
Turistički sajam „Natour Alpe Adria“ prosječno posjeti više od petnaest tisuća posjetitelja, a na njemu izlaže više od tristo pedeset izlagača iz dvanaest država.

Tržište Slovenije je jako bitno za Grad Biograd na Moru jer se godišnje ostvari više od 26 tisuća dolazaka i gotovo 200 tisuća noćenja gostiju upravo iz nama susjedne države. Ovim brojkama svakako pridonosi naporan rad turističkih djelatnika i gradske uprave na promotivnim aktivnostima kroz cijelu godinu u Sloveniji, a posebno uz pomoć svojih partnerskih gradova i općina – Moravske Toplice, Slovenske Konjice, Žalec i Radlje ob Dravi.

Na 29. sajmu „Natour Alpe Adria“ predstavljen program manifestacije „Slovenski vikend“ posjetiteljima, predstavnicima medija kao i predstavnicima partnerskih općina i gradova. Kao i protekle dvije godine, program priredbe sadrži niz zabavne, kulturne i sportsko–rekreativne ponude grada Biograda i susjedstva. U zabavnom dijelu očekuju nas koncerti klapa „Rišpet“ i „Bunari“ a iz Slovenije će nastupati popularni bendovi „Modrijani“ i „Čuki“ te DJ Radio Aktuala. Od sportsko-rekreativnih aktivnosti, posjetiteljima će moći sudjelovati u utrci po gradu, brdsko-biciklističkom maratonu oko Vranskog jezera, jedrenju Pašmanskim kanalom, posjetiti Fun Park Biograd te niz manjih aktivnosti.

Najavljena manifestacija „Slovenski vikend“ događa treću godinu za redom a prve dvije su se pokazale kao pun pogodak jer se po prvi puta grad napunio s više tisuća posjetitelja početkom mjeseca svibnja, a koji su ostvarili gotovo osam tisuća noćenja, dakako, većim dijelom gostima iz Slovenije.

Ovo je samo manji dio aktivnosti koje Biograd na Moru priprema za 2019. turističku godinu te se, prema najavama, opet očekuje veliki broj turista i obaranje zacrtanih planova. Osim promotivnih aktivnosti i organizacije manifestacija, Grad Biograd na Moru kao i turistički djelatnici intenzivno rade na podizanju kvalitete cijele destinacije, a to se vidi na uređenju cijelog grada te pripremama za narednu sezonu.
Dokaz da Biograd ide u dobrom smjeru su svi relevantni statistički pokazatelji u turizmu: broj noćenja i broj dolazaka koji su sve bolji i bolji iz godine u godinu.

Iz Hrvatske, uz Grad Biograd na Moru, na sajmu su sudjelovali i Hrvatska turistička zajednica, Općina Vir te niz gospodarstvenih subjekata u turizmu individualno ili posredstvom strukovnih udruga.ODGOVORI:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19. stoljeću kada su ih nosili vojnici i lovci. No, danas...

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do posljednjeg mjesta ispunjenim auditorijem, održana je Večer klapa na kojoj...

[BIOGRAD NA MORU] Komunalac d.o.o. pokrenuo radove na projektu “Kosa istok-zapad” za poboljšanje infrastrukture u vrijednosti od 6,7 milijuna eura

U Poduzetničkom inkubatoru Biogradu na Moru održan je koordinacijski sastanak javnopravnih tijela u povodu pokretanja projekta "Kosa istok -...

[ZAPOČELO PROŠIRENJE VODOOPSKRBNE MREŽE] 362 priključka za 1.069 korisnika u zaobalnom dijelu Općine Sv. Filip i Jakov

U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u Raštanam Donjim, svečano je obilježen iznimno važan početak izgradnje proširenja...
- Advertisement -spot_imgspot_img

[NA POLUOTOKU] Rekonstrukcija i dogradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Biogradu na Moru

U sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, intenzivno se radi na unaprjeđenju vodoopskrbe i odvodnje u...

[POZIV] Pridružite se Timu Europe Direct i postanite neovisni komunikatori!

U svrhu pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine...

Must read

Muške čizme – pregled najboljih modela za različite prigode

Muške čizme stekle su svoju popularnost još u 19....

[VEČER KLAPA] Klapski napjevi odjekivali Trgom Brce

Na Trgu Brce u Biogradu na Moru, pred do...
- Advertisement -spot_imgspot_img

You might also likeRELATED
Recommended to you

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skoči do alatne trake